Comencem el desembre, pendents de nou de l'arribada del vent

A la costa els termòmetres arraparan els 20 graus

Hui, 1 de desembre es considera que comença l'hivern des del punt de vista meteorològic. Oficialment, astronòmicament no començarà fins d'ací a 20 dies, el pròxim dia 21.

Ahir descansàrem del vent que ens havia torturat les últimes setmanes. Un vent del nord-oest (mestral) molt fort i molt fred que ens llançava de cap a abans d'hora cap a l'hivern. Però comencem el desembre, pendents de nou de l'arribada del vent.

Es deixa sentir des de primera hora. Bufa fluix però abans d'acabar el dia notarem com es reforça. De moments ponent pur, i això vol dir que hui farà pujar les temperatures. A la costa els termòmetres arraparan els 20 graus.

El matí serà assolellat però esta vesprada i sobretot a poqueta nit augmentarà la nuvolositat i no descarte que durant la matinada es puga registrar algun ruixat al nord. La cota de neu quedarà alta, per damunt dels 1.300 metres.Demà dijous començarem el dia amb el cel prou cobert i amb pluges dèbils, intermitents i esporàdiques que avançaran de nord a sud. Amb el pas del front notarem com es reforça de nou el vent i com baixen les temperatures.


Divendres començarà amb ambient fred i ventós però com lluirà el sol sense cap impediment al centre del dia l'ambient no serà tant fred com el de dijous.

Estem a les portes d'un cap de setmana amb pont afegit i això vol dir l'oratge cobra importància. Un oratge que a mitjà termini sembla que no presentarà grans canvis. El mestral el tenim garantit, i les temperatures un dia pujaran i altre baixaran però tampoc experimentaran grans canvis.
 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un dia de calma" "Com serà el temps en el pont de desembre?"