La nostra tardor

A la pluja li costa arribar i les temperatures no es decideixen a baixar
 | Alfons Puertas

Tots sabem que el clima de la Comunitat Valenciana és especial les quatre estacions de l'any. Hi ha anys que l'estiu és més càlids que altres. Els hiverns solen ser suaus tret d'alguna excepció quan el fred i la neu ens deixen episodis que arriben a ser extrems.

La primavera comença a deixar la seua empremta de calor i llum ben prompte, i la tardor sempre té un comportament difícil d'entendre perquè hi ha anys que ve carregada de pluja i fresca des dels seus inicis i altres que la pluja li costa arribar i les temperatures no es decideixen a baixar (com la d'enguany).

Ahir començaren la setmana amb el pas de núvols alts i temperatures més altes, i hui serà una continuïtat de l'oratge de les últimes hores.

Tenim núvols al centre i a la costa però no tardarà a imposar-se el sol i de seguida notarem com les temperatures volen quedar més altes que les d'ahir.

Demà dimecres seran pocs els obstacles que tindrà el sol per lluir des de primera fins a última hora del dia. A la costa bufarà el xaloc (sud-est) però al nord, a l'interior i al sud seran els vents de component oest els que predominen.


Dijous el ponent s'encarregarà de deixar les temperatures a prop dels 30 graus en punts del centre i a la costa. La matinada de dijous a divendres el vent bufarà més del nord, de mestral, reforçant-se i deixant les temperatures més baixes.

Divendres serà un dia assolellat i amb bona visibilitat però el mestral deixarà l'ambient prou més fresc.

El cap de setmana encara començarà amb mestral al nord però anirà en calma fins a quedar fluix i de direcció variable amb temperatures que tendiran a pujar.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La tardor no té pressa" "Què podem esperar del temps de la segona quinzena d'octubre?"