URGENT

⚫👩 MORAIRA: Troben 1 cadàver en 1 contenidor

S'activa l'alerta groga per vents de fins a 90 km/h al nord de la província de Castelló

Imatge d'arxiu | València Diari

 

El fort vent torna a centrar l'actualitat meteorològica a les nostres terres. L'Agència Estatal de Meteorologia, Aemet, ha activat l'alerta groga per vent al nord de la Comunitat Valenciana.

 

Segons les previsions d'Aemet, la zona nord de la província de Castelló patirà ratxes de vent de fins a 90 quilòmetres per hora a partir d'aquest mateix matí, i fins demà.

 

L'avís groc ha sigut activat per a la zona interior i litoral nord de Castelló. L'alerta està activada des de les 11 hores del matí de hui, dimecres, fins a les 11 hores de demà dijous. El vent, que bufarà amb ratxes de fins a 90 km/h a l'interior i 80 km/h al litoral, tindrà procedència de nord-oest (mestral).

 

Així mateix, l'interior nord de la província tornarà a estar en alerta groga demà dijous des de les 18 hores, fins a les 9 hores del matí de divendres. Les ratxes podran arribar novament als 80 km/h.

 

Tot i l'activació d'aquesta alerta a partir de meitat del matí, el fort vent ja ha estat fent acte de presència a la província. Fins a les 8.30 hores de hui, Aemet ha recollit dades sobre ratxes màximes de vent en diferents punts. Així, a Fredes s'han registrat vents de fins a 75 km/h i a Morella i Vilafranca de 57 km/h. També s'han registrat ratxes de 48 km/h a Atzeneta del Maestrat, 47 km/h a Vinaròs i 46 km/h a l'Aeroport de Castelló.

 

Alerta taronja per risc d'incendis

Davant aquesta situació, per part d'Emergències 112 de la Generalitat Valenciana s'ha activat per a hui el nivell taronja per risc d'incendis. Aquest nivell taronja (risc alt) afecta tot el nord de la província de Castelló (interior i costa), així com el litoral sud de la província. El nivell taronja de risc es mantindrà per a demà en tot l'interior de la província de Castelló, mentre que el litoral passarà a nivell verd, risc baix/mitjà.

 

La resta de la Comunitat es manté, de moment, en nivell verd per risc d'incendis, tant hui com demà.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!