Per Sant Albert, l'hivern ja està despert

La presència de núvols baixos ha sigut la causa principal d'eixe lleuger ascens tèrmic
 | Xavi Navas

Tots sabem que a les nostres latituds l'hivern no és massa dur. Tenim pocs dies de fred intens que a més no agrada a molta gent. Estem mal acostumats i la majoria prefereix que l'oratge siga estable i que les temperatures marquen valors suaus.

Dilluns va ser Sant Albert i la dita diu que 'Per Sant Albert, l'hivern ja està despert', i va ser just dilluns quan començàvem a notar que l'ambient era més fresc, fred fins i tot per l'interior i al nord. Encara estem lluny que els termòmetres marquen temperatures de rigorós hivern però si heu dotorejat, haureu vist que els mapes a llarg termini indiquen que en breu podríem tindre la primera irrupció d'aire fred de la temporada.

De moment hui hem començat el dia amb temperatures un poc més altes. La presència de núvols baixos ha sigut la causa principal d'eixe lleuger ascens tèrmic. La nuvolositat serà més abundant en tot moment al litoral d'Alacant on de tant en tant pot ploure dèbilment. Al sud les temperatures no patiran canvis, però al centre i al nord podran pujar lleugerament.


Pense que demà dijous serà l'últim dia que Blas encara es deixarà sentir aportant vents de gregal moderats, núvols, i ruixats al litoral alacantí durant el matí. De vesprada els núvols es trencaran i acabarà imposant-se el sol per tot arreu.La nit serà menys freda però al centre del dia l'ambient quedarà més fresc.


La recta final de la setmana ens abraçarà l'anticicló donant lloc a temps estable i assolellat, amb temperatures més baixes de nit però suaus i sense massa canvis a migdia o primera hora de la vesprada.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Adeu definitiu a Blas" "El retorn de Blas"