Segon dia de Falles amb avís meteorològic

La pluja, les tronades i puntualment la pedra podran ser de nou els protagonistes


L'oratge de finals d'agost i de l'inici del setembre ens està demostrant que els avisos meteorològics que llança Aemet són de gran utilitat, sempre que tinguem en compte que ens indiquen el que pot passar, mai el que va a passar.

M'explique: es tracta d'alertes que ens indiquen que existeixen unes condicions meteorològiques determinades perquè es produïsquen determinats fenòmens meteorològics, però a la fi també entren en jocs factors geogràfics, i la mateixa dinàmica atmosfèrica, i el resultat mai es pot saber amb antelació.

Hui, segon dia de setembre i segon dia de Falles, també hem de conviure amb un avís meteorològic taronja a València i bona part de Castelló, i això implica que la pluja, les tronades i puntualment la pedra podran ser de nou els protagonistes.


Fins a migdia cal esperar les pluges més intenses en punts de la costa i al prelitoral. Precipitacions localment moderades i de forta intensitat sempre amb el risc que vinguen acompanyades de pedra.

De vesprada podran obrir-se clars a la costa i les pluges i les tronades més intenses es registraran per l'interior.


Les temperatures es mantindran fresques, per davall dels valors normals per l'època.


Amb les Falles ben banyades, i tenint en compte que la pluja caiguda els últims dies també té la seua part positiva, encararem la recta final de la setmana i els dies grans de les Falles amb oratge més estable i amb temperatures a l'alça.

Demà divendres serà un dia prou més estable, assolellat i amb temperatures més altes.

Només a les muntanyes del nord i en punts de l'interior podrà arribar a quallar alguna tronada.Dissabte encara pujaran un poc més les temperatures, i diumenge en deixar-se sentir el ponent i el llebeig, sobretot ala mitat sud de la Comunitat arribarà a fer calor al centre del dia.

Dilluns començarem setmana amb més núvols al cel i temperatures lleugerament més baixes però amb ambient molt bascós.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una DANA amenaça València amb fortes tempestes i granis" "Quin temps farà durant els primers dies de les Falles de València?"