Situació en Omega

Les temperatures nocturnes quedaran dos o tres graus més baixes però al centre del dia tornarà a fer caloreta


Ara que està tan de moda l'alfabet grec per qüestions relacionades amb la Covid-19: Delta, Ómicron...quan raonem de l'oratge i de la previsió per a Cap d'Any també ens apareix una altra lletra grega: Omega que determinarà l'oratge estable i calorós dels pròxims dies. Borrasques a l'Atlàntic i a l'est d'Europa i altes pressions al centre del continent que impulsaran una massa d'aire molt càlida que no només afectarà la Península Ibèrica. S'estén també a bona part de la façana atlàntica europea
 

 Hui encara es deixarà sentir el mestral al nord amb ratxes moderades fins a migdia. Al centre bufarà més fluix i fins i tot farà pujar les temperatures, mentre que al sud el vent acabarà girant a xaloc deixant l'ambient un poc més fresc i humit.


Demà dijous ens abraça l'anticicló. Farà que es calmen el vent i que acabe predominant de xaloc (sud-est). Potser comencen a sovintejar núvols a la costa i boires a les planes i zones fondes. Les temperatures nocturnes quedaran dos o tres graus més baixes però al centre del dia tornarà a fer caloreta. L'amplitud tèrmica (la diferència entre les mínimes i les màximes) serà més acusada.


Tant divendres, últim dia de l'any, com el cap de setmana l'oratge es mantindrà estable amb temperatures que poden baixar lleugerament divendres per tornar a pujar diumenge en deixar-se sentir el ponent i el mestral. Bufaran fluixos fent pujar de nou les temperatures.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"On està l'hivern?" "La setmana comença amb ponent i l'any acabarà amb calma absoluta"