Alerta temporal: possible neu a cotes baixes, fred i pluja en els pròxims dies

L'anticicló se'n anirà el dissabte i diumenge arribarà una potent borrasca amb molt d'aire fred que provocarà un temporal hivernal durant l'inici de la setmana que ve
La setmana que ve pot caure una nevada molt important en les comarques interiors de Castelló i d'Alacant | Twitter

 
 

Els mapes es van posant d'acord i tot indica que l'oratge anticiclònic de les últimes jornades té els dies comptats. El més destacable de les pròximes jornades serà el temps que tindrem a partir del cap de setmana. A partir de dissabte l'anticicló es començarà a retirar cap a l'Atlàntic i això farà que una bossa d'aire fred amb vents del nord-est s'instal·le sobre la península Ibèrica. 

 

Dissabte sense novetats a l'espera de canvis

Dissabte serà un dia molt ennuvolat en general, però encara amb poques pluges. Només algunes gotes que seran més probables cap a l'interior de València i Castelló. A pesar d'este fet, el més destacable que apreciarem serà el descens contundent de les temperatures diürnes. Passarem d'un divendres solejat i amb temperatures agradables, que tornaran a arribar als 20ºC en el litoral, a un dissabte amb valors per davall dels 15ºC pràcticament.

 

Diumenge gran descens del termòmetre

Este descens de les temperatures tindrà continuïtat de cara al diumenge. La nit no serà excessivament freda, però les temperatures màximes seguiran baixant i quedaran fins als 10ºC per baix respecte als valors del divendres. Diumenge en dificultat s'arribaran als 12-13ºC en les zones més càlides del territori valencià amb un dia de nou ben ennuvolat.

 

Els vents giraran de nord a nord-est i això afavorirà que apareguen els primers arruixons, sobretot en zones pròximes a les comarques de la Safor i les Marines. En les altres zones no esperem precipitacions destacables, sinó més bé arruixons. 

 

Temporal de llevant fred a la vista

Com que el pronòstic del cap de setmana pareix bastant clar, de cara a la setmana següent les incògnites guanyen presència.  A pesar d'això, amb els mapes d'este dimecres pareix que entre dilluns i dijous tindrem una situació de vents de llevant freds. Esta situació és poc habitual, però de complir-se podria produir nevades molt abundants en el Sistema Ibèric valencià, en les comarques interiors de Castelló i en les serres del Comtat, en Alacant, per damunt d'uns 600-800 metres. La neu també s'espera en les comarques interiors de València, però amb menys quantitat.

 

 

Pronòstic incert però no menys destacable

El pronòstic encara és poc consistent, però per ara ja podem descartar amb total seguretat la neu en cotes molt baixes. El que sí que es veu és la possibilitat real de què les precipitacions puguen ser realment abundants durant la primera part de la setmana següent.

 

Puntualment, alguns mapes insistixen des de fa dies en que es podrien superar puntualment els 100 l/m². Que tinguem tanta precipitació pot implicar espessors de neu molt importants, superiors als 50 centímetres per damunt de 1.000 metres en zones a on no estan molt acostumats, com és el cas de les serres interiors d'Alacant, València i Castelló.

 

Previsió d'acumulació de neu fins al pròxim dimecres | ECMWF / Tiempo.com

 

Alguns mapes, com el del model Centre Europeu, indiquen la possibilitat de més de mig metre de neu en les comarques i serres interiors per damunt d'uns 800 metres i també que s'acumulen més de 100 l/m² en la Safor, Marina Alta. Insistim en què el pronòstic és poc consistent per ara, però és una situació en la que caldrà estar atents en les pròximes jornades.

 

Previsió d'acumulació de precipitacions fins al pròxim dimecres| Tiempo.com / ECMWF

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!