Nova baixada de les temperatures i canvi de temps per al pont

Els canvis més destacats vindran a partir del diumenge, però s'espera poca pluja
L'ambient de plena tardor tornarà a partir del diumenge | Arxiu

El temps segeix en la dinàmica canviant i, per enèsim cap de setmana consecutiu, este pont no serà una excepció. I és que ens arriba un altre front provinent del nord de l’Atlàntic que, sobretot, provocarà una clara baixada de les temperatures a partir del diumenge i que s’allargarà alguns dies. Tot i un augment transitori de la nuvolositat, no s’esperen pràcticament arruixons.

Baixada dels termòmetres

La notícia del cap de setmana serà l’arribada d’una massa d’aire clarament més fred que es desplomarà fins al nostre territori i que farà baixar clarament les temperatures, deixant enrere l’estiuet dels últims dies. El descens arribarà a partir del diumenge i s’allargarà alguns dies, amb una baixada d’entre 5 i 10 graus de les màximes.

Si moltes zones costaneres han assolit entre 26º i 28º estos dies, entre diumenge i dilluns, dia del Pilar i festiu, les màximes quedaran en estes zones entre els 19º i 23º com a molt, més baixes en àrees de muntanya. Les nits seran fredes i d’avançada tardor, amb totes les mínimes per baix dels 15º en la costa i dels 10º en l’interior. Caldrà recuperar les jaquetes.

Més núvols, poca pluja i vent

Pel que fa a l’estat del cel, creuaran bandes de núvols alts i prims fins dissabte, mentres que els núvols baixos aniran circulant per diferents trams de la costa. Diumenge segurament augmente la nuvolositat en el sud del territori, cosa que pot provocar alguns arruixons febles, sobretot pel matí. En principi poca cosa.

Mapa de previsió de cara al diumenge | Aemet

A demés, divendres no es descarta algun aruixó en la zona dels Ports. El gruix de precipitacions d’este front es quedaria per damunt del mar, sense descartar que, en algun moment, freguen la costa de forma aïllada. El dia més radiant del pont seria dilluns, 12 d’octubre i festiu, però amb ambient clarament més fresc.

Pel que fa al vent, bufarà el mestral a partir del dissabte en les comarques de Castelló, especialment intens en l'interior entre diumenge i dilluns. Compte en estes zones, especialment si ens hem de desplaçar en àrees de muntanya. 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Previsió Setmanal: Torna la caloreta, però el temps es complicarà a finals de setmana" "Méteo Cap de Setmana: La borrasca Alex arriba amb gran refrescada"