Un breu episodi de tempestes fortes donarà un respir a l'estiu esta setmana

Les temperatures baixaran notablement fins dimarts, a l'espera d'un nou repunt de la calor a finals de setmana
Les tempestes de vesprada seran les protagonistes este començament de setmana | Arxiu

Després de la calor d'estiu que portem arrossegant des de fa dies i sense pràcticament cap canvi de temps destacable, esta setmana no serà d'esta manera i a partir d'este dilluns, 13 de juliol, ja notarem els primers canvis en forma de nuvolades que creixeran amb més força i podrien deixar alguns primers arruixons en l'interior de València i Castelló.

A pesar d'això, seguirà fent molta calor. El dia més mogut arribarà dimarts amb una situació de tempestes de vesprada que recorrerà gran part del territori valencià de nord a sud, deixant el sud d'Alacant al marge. A finals de setmana, pareix que voldria tornar l'estiu més dur.

Dimarts, el dia més complicat

Este dilluns, 13 de juliol, encara serà un dia prou tranquil amb calor i sol, però ja hi haurà més nuvolades de vesprada que deixaran algun arruixó en l'interior, però el dia més complex arribarà de cara a dimarts, 14 de juliol. Al llarg del matí encara farà sol, però les nuvolades creixeran amb molta força i al llarg del migdia i la vesprada les tempestes agranaran gran part de Castelló, València i el nord d'Alacant.

Mapa de previsió per a este divendres | Aemet

Molta atenció perquè les tempestes de vesprada podran ser realment fortes entre el sud de València i l'interior de Castelló. Localment es poden acumular més de 30 litres/m² en 1 hora i les tempestes podran anar acompanyades de fortes ratxes de vent i localment, amb pedra. En este sentit, l'AEMET (Agencia Estatal de Meteorologia) ha activat alertes per les fortes tempestes d'esta pròxima vesprada de dimarts.

Alertes activades per tempestes fortes en gran part de València este dimarts | AEMET

Tornen a pujar les TºC

El canvi de temps de dimarts vindrà acompanyat d’un lleuger descens de les temperatures que farà que la majoria de màximes dimecres queden clarament més curtes i en general per davall dels 30ºC, amb un ambient molt més confortable. En canvi, els termòmetres remuntaran altra volta a partir de dijous i sobretot divendres la possibilitat d'arruixons desapareixerà del tot amb dies molt radiants de nou.

Dies d’estiu sense onades de calor

De cara al cap de setmana, tot pareix indicar que continuarà la bonança i l’ambient de ple estiu amb un clar ascens dels termòmetres. La calor tornarà a fer-se més pesada i menys suportable. A pesar d'això, seguim sense vore grans calorades a curt i mig termini.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Espant per a les previsions: Espanya viurà estius de fins a 50 ºC en uns «pocs anys»" "Previsió: Nou cap de setmana de ple estiu amb calor i basca, però canvis diumenge"