Els termòmetres seguiran pujant sense fre | Temps en València el dilluns 24 de febrer del 2020

Puedes leer esta noticia también en castellano pinchando en el botón 'Leer en español'
El oratge serà plàcid, radiant i amb TºC atípiques per a l'època | Esteve Fornós

 

Esta setmana vindrà marcada per una continuació de l'ambient estable i solejat d'este cap de setmana, però el més destacable serà que no només mantindrem les temperatures tant atípiques d'estos dies, sinó que a més, els valors encara pujaran més i podran superar els 25ºC entre este dilluns i el pròxim dimecres.

 

Dilluns

Este inici de setmana vindrà caracteritzat per un cel totalment serè acompanyat d'unes temperatures que seguiran pujant sense fre. El matí ja serà menys fred i els valors al voltant dels 10ºC en el litoral i entre 5 i 7ºC en l'interior. Ja no gelarà pràcticament en cap lloc.

 

Previsió de simbols per a este pròxim dilluns | Aemet

 

Durant el dia les temperatures pujaran de valent i tant al sud d'Alacant com al centre de València, es podran assolir amb facilitat els 25ºC. A primera línia de mar però, les marinades mantindran el termòmetre a ratlla i difícilment es pujarà per sobre dels 18-19ºC a les localitats més pròximes a la costa.

 

Dimarts

A primeres hores del matí, este dimarts ja notarem clarament un ambient més càlid que serà el protagonista també en les hores centrals del dia. Els mapes de l'oratge apunten a que alguns registres podrien arribar als 28ºC en l'interior del territori a causa del vent de ponent que entrarà a partir de migdia

A demés, l'arribada d'un front atlàntic ens portarà vent de ponent, acompanyat de núvols alts i mitjans que deixaran el cel mig ennuvolat durant la vesprada i no descartem que fins i tot s'escape alguna xicoteta pluja en l'interior de Castelló i València, però serien fenòmens anecdòtics.

 

Dimecres

El front atlàntic ja ens haurà creuat amb més pena que glòria durant la nit i matinada. A pesar de tot, no notarem cap canvi en el cel, ja que seguirà dominant el sol. Però les temperatures baixaran fins a valors menys càlids i les temperatures màximes difícilment superaran els 22ºC als punts més càlids del territori. Seguirem amb un ambient més propi de maig que de febrer.

 

Nou repunt dels termòmetres

Pareix que la primavera ja fa dies que ha arribat per imposar-se durant dies i esta serà la tònica del que resta de setmana. No esperem cap canvi d'oratge destacable ni dijous, ni divendres. El sol seguirà dominant en tot el territori amb vents aponentats que seguiran afavorint que els dies siguen molt càlids.

 

Tant dijous com divendres, este vent de ponent s'espera que torne a disparar els termòmetres fins a valors pròxims als 25ºC tant en València com en Alacant. En canvi, en Castelló quedarien més frenades. Seguim sense veure cap canvi d'oratge a la vista que ens puga comportar canvis més significatius.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!