Ambient de tardor avançada, però que no durarà molt esta setmana

El fred intens de principis de setmana no tindrà continuïtat
El temps assolellat serà el predominant esta setmana, però el fred matinal serà el protagonista estos primers dies | Pere Lluís Donoso

El temps ha sigut molt plàcid este cap de setmana en general, però este diumenge ja vam notar, en forma de ventades que van anar a més, els primers símptomes del nou canvi de temps que ens afectarà les pròximes hores. 

De cara a estos primers dies de la setmana, les temperatures patiran un nou descens, però no durarà molt i a mesura que avance la setmana, tornaran a recuperar-se els termòmetres. Serà a partir d'este dimecres quan l'ambient podria ser clarament més càlid de nou, amb una pujada clara de les temperatures.

Dilluns 26 d'octubre

El primer dia d'esta última setmana del mes, este dilluns, 26 d'octubre, estarà marcat pel sol en general, però ambient més fresc. A la resta i sobretot, a les comarques de Castelló, tant al matí com a la vesprada, les ventades seran fortes de nord-oest i també podrien arribar al nord de València. Les temperatures baixaran clarament i la majoria se situaran per davall dels 20ºC.

El sol dominarà en general amb vent de nord-oest que serà intens en Castelló | AEMET

El més destacable d'este dilluns a la meitat sud del territori també serà el vent que bufarà amb força de mestral. En eixe sentit, esta vesprada de dilluns a on es podrien superar els 60 km/h en moltes comarques de Castelló.

Dimarts 27 d'octubre

Pel que fa al dimarts, 27 d'octubre, al matí dominarà el sol, però a la vesprada arribaran nous intervals de núvols alts i prims d’oest a est. No portaran pluja en general, però obriran la porta a un canvi de temps més contundent els següents dies. De moment, amb temperatures semblants o pugen lleugerament.

Dimecres 28 d'octubre

A partir del dimecres, 28 d'octubre, els núvols alts seguirien sent els protagonistes però sense pluges en general. Les temperatures baixaran de forma més clara altra volta, sobretot al nord, amb gran part de Castelló per davall dels 20ºC de nou, puntualment per damunt en València i Alacant.

Dijous 29 d'octubre

Este dijous, 29 d'octubre, al matí dominarà el sol, però a la vesprada arribaran nous intervals de núvols alts i prims d’oest a est. No portaran pluja en general, però obriran la porta a un canvi de temps més contundent els següents dies. Les temperatures començaran a pujar notablement a partir del mateix dijous.

Divendres 30 d'octubre

Divendres, 30 d'octubre, seria segurament el dia més tranquil de la setmana, amb sol en general i només alguns núvols residuals, principalment en les comarques del sud de València i Alacant. Les temperatures pujaran amb més ganes i l'ambient ja no serà tan fresc, màximes de 23ºC a 25ºC. 

Cap de setmana del 31 d'octubre i 1 de novembre

Finalment, el temps pareix que seguirà amb una tendència de millora de cara al cap de setmana del 31 d'octubre i 1 de novembre, tot i que dissabte encara serà un dia amb nit fresca, diumenge pareix que dominarà el sol i les temperatures pujaran encara més amb un ambient molt poc fred, inclús de nit.

No obstant això, esta situació és molt incerta i haurem d’anar seguint amb atenció els possibles canvis, tot depenent del moviment de les borrasques atlàntiques.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Previsió: Canvi total de temps de cara al cap de setmana" "Previsió: Adeu al fred atípic en una setmana de temps molt canviant"