Eres universitari i t'agrada el camp? 'Campus rural' està pensat per a tu

Esta iniciativa vol atraure a joves universitaris a pobles xicotets a través de pràctiques formatives d'entre tres i cinc mesos, remunerades amb 1.000 euros bruts al mes

Campus Rural’, un programa “modest” amb vocació de permanència, que en el seu primer any de vigència oferirà 200 places.

És una experiència per a alumnes urbans, que no podran viure en “una residència d'estudiants en la capital de províncies i tots els dies acostar-se una estona al poble” sinó que hauran de “conviure, comprendre, sentir, desdejunar, menjar, sopar, traure i portar de tornada a les vaques, veure quin és el problema del farmacèutic rural o del bibliotecari que es desespera per a mantindre obert”, ha explicat Teresa Ribera.

Les pràctiques d'immersió rural tindran una duració d'entre tres i cinc mesos, comptaran amb una ajuda de 1.000 euros al mes, i l'alumne residirà en un municipi de menys de 5.000 habitants d'una comunitat autònoma diferent d'aquella en la qual realitza els seus estudis i/o està empadronat.

“La simbòlica presentació en la Institució Lliure d'Ensenyament –ha continuat Ribera– és una declaració d'intencions i recuperació de les Missions Pedagògiques d'anada i de tornada, però sense oblidar-nos que ara aquells que esperem que aprenguen són sobretot els que van, i aprenguen sobretot respecte, coneixement, emocions i arrelament”.


Estes pràctiques hauran de tindre sempre un caràcter formatiu i en cap cas podran substituir un lloc de treball estructural. A més, hauran d'ajustar-se als requisits establits pel Reial decret 592/2014, que regula les pràctiques universitàries, així com a les normatives internes de les universitats per al seu posterior reconeixement curricular en l'expedient dels alumnes.


Durant les pràctiques, els alumnes seleccionats hauran de comptar amb un tutor acadèmic procurat per la universitat i un tutor de pràctiques, procedent de l'entitat que reba a l'alumne.


L'expedient acadèmic dels estudiants serà determinant per a l'assignació de les pràctiques, que es duran a terme en qualsevol empresa, administració, institució o organisme seleccionat després de presentar les seues propostes d'immersió rural abans del 30 d'octubre a través del portal de pràctiques de qualsevol universitat pública.

Dates clau per al Programa Campus Rural

 

30 d'octubre. Data límit per a la presentació de propostes de pràctiques per part de les entitats d'entorns rurals proponents. 


15 de novembre. Data límit perquè les universitats envien a la Comissió Gestora del Programa les propostes preseleccionades.

15 de desembre. Data límit per a la validació de les propostes per part de la Comissió Gestora del Programa.


15 de febrer. Data límit per a l'assignació d'estudiants a les pràctiques.


Si estàs interessat, pots veure tota la informació ací.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Diputació renova el seu compromís amb el Festival de Cinema de l'Alfàs del Pi" "OCU continua les seues accions per a denunciar els efectes de la contaminació"