Agrícola Villena reprén l'activitat després del pols de les mobilitzacions per l'ERTO

La cooperativa garanteix la continuïtat de treball per als 500 empleats i ingressarà hui la nòmina deguda
Fàbrica Agrícola Villena | Google Maps


En un comunicat d'última hora d'ahir, l'empresa ha informat del principi d'acord amb Anecoop, el seu principal client, pel qual s'injecta liquiditat i garanteix la producció del 2021. Això suposa que els 500 afectats tornaran a la seua activitat previsiblement dilluns.

L'empresa ingressarà hui també la nòmina deguda del desembre. Ambdós firmes reconeixen que “encara que ens queda molta feina per fer totes les parts desitgem mostrar la nostra satisfacció”. Fonts d'UGT-PV expliquen que l'acord aconseguit també preveu “la possibilitat d'ampliar producció”.

L'empresa va parar la producció el dia de la nit de Nadal davant la falta de liquiditat i la impossibilitat de pagar els proveïdors. El dia 10 passat anunciava la presentació d'un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació que afectava la totalitat de la plantilla, unes 500 persones en períodes pic de producció, com el Nadal. Al·legava que preferia prendre esta decisió perquè els empleats pogueren cobrar almenys alguna cosa.

La resposta dels treballadors ha estat imminent, anunciant un calendari de mobilitzacions que començaven este pròxim dilluns i també concertant reunions amb diferents organismes públics per forçar el seu suport, com l'Ajuntament de Villena, que va mostrar la seua disposició a col·laborar per solucionar el conflicte.

Agrícola Villena té com a principal client Mercadona, a través d'Anecoop. Les dos firmes negocien des de fa setmanes a causa de la delicada situació que travessa la villenenca i que s'han agreujat davant la pujada de preus de primeres matèries, com els plàstics i la llum. En tot moment, la cooperativa ha mostrat la intenció de resoldre la situació que afecta centenars de persones de la comarca.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"José Sacristán protagonitza lanunci de ledició més valenciana dels Goya" "Dos paparazzis condemnats a pagar 340.000 per fotografiar la periodista Mariló Montero"