'Ajornada' a Castelló la vaga del sector de la neteja per la futura intermediació de la DGO

La proposta de reprendre l'activitat en espera de la reunió del pròxim dia 2 no ha estat acceptada de bon grau per totes les vaguistes

Al crit de “la vaga no es para” desenes de treballadores en vaga del sector de la neteja han rebut la notícia que s''ajorna' i es reprén l'activitat mentre a partir d'este dijous es preveu que es reprenguen les converses entre la patronal i els sindicats.

Així, quan hui, el secretari d'Acció Sindical de CCOO Hàbitat PV ha anunciat que a partir de hui es tornarà a treballar amb normalitat, la majoria de les treballadores s'han sentit 'indignades, estafes i venudes' com han manifestat moltes.

L'explicació que “el comité està negociant propostes” i que si el 12 no s'arribés a un acord “el 13 reprendrien l'atur” sembla no haver satisfet moltes de les persones que es pregunten ara perquè ha valgut una setmana sense cobrar si demà han de reprendre la feina amb la mateixa incertesa que abans.

De fet, a la plaça de les aules de Castelló, s'han viscut alguns moments tensos com recullen ja alguns vídeos pujats a xarxes socials amb encesos comentaris.Unes imatges de les quals els primers a donar difusió han estat molts dels estudiants de l'UJI que s'havien mobilitzat per recollir aliments i aportar la seua xicoteta ajuda econòmica als qui s'han mobilitzat per defensar allò que reclamen com “un salari digne” al qual de moment sembla que encara no hi podran accedir.

Una intermediació que millora les condicions inicials

 

Per part seua des de CCOO, un dels dos sindicats que ha estat negociant les condicions, han emés un comunicat explicant que la intermediació a l'administració pública sol·licitada després de la negativa de l'empresariat a assumir les condicions proposades, fa que siga necessari este ajornament per a seguir negociant.


Jordi Riera ha explicat en declaracions a València Diari la importància que sobre la taula hi haja unes propostes que fa només una setmana la patronal es negava a acceptar en rodó. A més, afegeix que també es tractarà de compensar el desgast que han patit durant estos dies les persones que s'han mobilitzat en esta vaga.

Respecte al malestar que se'n fan ressò algunes publicacions a les xarxes socials, Riera recorda que els acords es prenen per un comité negociador, “on estan CCOO i UGT” i per descomptat sempre es té en compte que les mobilitzacions hagen servit “com ha estat en esta ocasió perquè l'administració a través de la direcció general de treball exercisca de mediadora a l'hora de negociar unes condicions que milloren les que primer es van plantejar i que van ser rebutjades”.

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Coneix els set consells per a ajudar els teus fills a memoritzar millor" "Activistes animalistes denuncien la 'massacre' de la indústria pelletera"