La Generalitat i el govern central, bolcats amb Ford Almussafes

La Ministra d'Indústria, Reyes Maroto, visitarà al febrer la factoria d'Almussafes "per tractar de primera mà la situació de la planta"

  

L'executiu valencià i l'espanyol aposten per donar estabilitat i confiança a la planta d'Almussafes després de les reduccions anunciades per Ford Europa | Europa Press

 

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, visitarà el pròxim 9 de febrer la factoria de Ford a Almussafes "per a tractar de primera mà quina és la situació" de la planta i abordar, com el seu departament està fent "amb tot el sector", una "transició ordenada" en el sector de la mobilitat i l'automobilisme. "Estem treballant no només amb Ford, amb tot el sector, definint una agenda per a l'automòbil que ens permeta fer eixa transició ordenada", ha assenyalat Maroto, que ha apuntat que es preveu aprovar "un marc estratègic en el qual poder treballar amb les plantes i també de la mà dels sindicats perquè qualsevol canvi que es faça en el model de mobilitat es faça pensant en el manteniment de les plantes i de l'ocupació".

  

Preguntada per si en la trobada s'ha parlat de la planta valenciana, la titular d'Indústria, Comerç i Turisme del govern espanyol ha anunciat la visita a Ford Almussafes després de la reunió que ha mantingut a València amb el President de la Generalitat, Ximo Puig; el president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, i els secretaris generals de Comissions Obreres i UGT del País Valencià, Arturo León i Ismael Sáez.

Reyes Maroto ha indicat que s'ha parlat de Ford, "dins del que és un sector estratègic industrial important" i ha apostat per que aquesta factoria seguisca generant "oportunitats de crear més ocupació i més riquesa" al territori valencià. 

  

En la roda de premsa, en la qual també ha estat present Rafael Climent, Conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Ximo Puig també ha valorat les dades de l'atur: "la Comunitat Valenciana és l'autonomia que més ha reduït la taxa d'atur, situant-se en el 14'3%, la millor dada des de la crisi. En el que duem de legislatura, 214.300 persones han deixat d'estar en l'atur i açò ha estat possible gràcies al diàleg social". Per la seua banda, el Conseller Rafael Climent destacava: "després d'una dècada, la taxa d'atur al País Valencià ha baixat del 15%, situant-se per davall de la mitjana espanyola. És una excel·lent notícia que refrenda la línia de gestió i el compromís del govern del Botànic amb l'ocupació, però que no ens separa del nostre objectiu: més treball i més qualitat".

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Joan Carles I explica com va viure la mort del seu germà" "ATENCIÓ: Reconeixement professional per als cuidadors de familiars"