Joan Carles I explica com va viure la mort del seu germà

El monarca ha reconegut que troba a faltar al seu germà Alfons i que estàvem molt units
Es publica l'entrevista vetada del rei Joan Carles I | LA COCTELERA

 

Tot i que la Família Reial no és propensa a mostrar la seua intimitat ni a parlar de la línia successòria, la mort del germà xicotet de Joan Carles de Borbó va crear molta polèmica, segons explica 'La Coctelera'.

Mentre jugava amb una pistola, Joan Carles I va disparar accidentalment al seu germà menut, qui va morir a l’instant. Molt commocionat per aquest fet, la 'Zarzuela' va vetar el tema. Ara el mateix Joan Carles ha volgut parlar sobre aquest traumàtic esdeveniment a través d’un documental que ha trigat anys a arribar a Espanya.

 

Un documental que mostra un rei molt proper

El documental 'Yo, Juan Carlos, rey de España', fruit d’una entrevista que va concedir el monarca a l’escriptora francesa Laurence Debray, va ser emès a França fa més de cinc anys.

Per primera vegada , el rei emèrit Joan Carles I ha decidit difondre’l també al nostre país. En el documental podem veure al monarca visiblement afectat mentre parla del seu germà Alfons: «érem molt còmplices. L’estimava molt. Era molt simpàtic i despert. Jugava molt bé al golf. El continue trobant molt a faltar».

Un esdeveniment molt tràgic

El tràgic esdeveniment va succeir l’any 1956. Joan Carles I i 'Alfonsito', com li deien de manera afectuosa, van demanar a la seua mare que els permetés jugar amb una pistola que la família guardava al despatx.

Joan Carles va disparar sense voler al seu germà xicotet| LA COCTELERA

 

Va ser llavors quan la tragèdia va ocórrer. El monarca va disparar al seu germà, amb la idea que la pistola no estava carregada. El tirva matar a Alfons a l’instant. El rei emèrit va caure en una profunda depressió, de la qual va eixir molts anys més tard.

Una infància a l’exili

A més a més de la pèrdua del petit 'Alfonsito', la Família Reial va haver de viure diversos canvis de residència a causa de l’exili d’Alfons XIII, el pare de Joan Carles I. Després de marxar d’Espanya amb el començament de la Segona República Espanyola l’any 1931, el monarca va viatjar juntament amb la seua família, sense arrelar-se a cap lloc en concret.

El rei Joan Carles va viure la seva infància a l'exili | LA COCTELERA

 

«Vaig néixer a Roma i vaig viure a Suïssa abans d’instal·lar-me a Portugal. No hi havia un sentiment de nostàlgia a casa. Sempre teníem molts amics i cosins amb qui jugar. Els germans ens estimàvem molt i estàvem molt units als nostres pares», va confessar el monarca durant l’entrevista.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: Reconeixement professional per als cuidadors de familiars" "Mor l’actriu Paloma Gómez, exparella de Jorge Sanz i mare del seu fill, als 46 anys"