Marc, el xiquet de 10 anys que lluita contra un càncer: «Vaig madurar als 8 anys»

El xiquet va ser l'encarregat d'obrir el curs acadèmic de la facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la UdL
Marc va ser el protagonista de l'acte d'inauguració del curs acadèmic en la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia | Twitter (@FIF_UDL)

 

La inauguració del curs acadèmic de la facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la UdL va comptar amb un discurs molt especial i motivador. El discurs el va fer Marc Taurel, un xiquet de 10 anys que lluita contra un osteosarcoma des dels 8 anys, segons arreplega el diari 'Segre'.

«Em diuen que pareix que tinga 23 anys perquè ara m'enfronte als problemes amb més tranquil·litat i sé valorar les xicotetes coses». En eixe sentit afig que, quan va a l'escola «em done compte que els xiquets de la meua edat ploren per tonteries, mentres que a mi, el que realment m'afecta és perdre a un amic per culpa del càncer o que em donen males notícies del progrés de la meua malaltia».

Recomana als infermers ser «divertits»

Marc va passar dos anys ingressat en l'hospital Sant Joan de Déu i, durant eixe temps, el van operar del fèmur i del peroné. És per això que recomana als futurs infermers que siguen «divertits» perquè a cap xiquet «li agrada un metge seriós». Marc indica que en la planta de pediatria «som com una gran família» per això és molt «especial» el vincle que es crea entre pacients i personal sanitari «quan agarres confiança i hi ha bon rotllo és com si la infermera fora el teu col·lega».

D'altra part, el germà de Marc ha creat el projecte 'Shurikan blau' que consistix en vendre estreles de paper ecològic fetes amb la tècnica de l'origami. Els diners recaptats es destinen a la investigació del càncer infantil i juvenil en l'hospital Sant Joan de Déu.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El look d'Antonella que ha deixat a tot el món bocabadat" "Risto Mejide ja es 'queixa' de la seua filla"