Els okupes abandonen un poble després de les protestes veïnals

El poble ha aconseguit desokupar els habitatges a colp de casserolada

Els veïns de Almonacid de Toledo s'han mobilitzat contra els okupes. Uns 300 veïns d'este poble han aconseguit desallotjar a un grup d'okupes que s'havia situat en 4 habitatges. El temor a noves okupacions s'havia instal·lat al poble que va decidir actuar.


En la nit del divendres, una gran protesta veïnal convocada en la plaça de la localitat va aconseguir la zona de les cases ocupades. Més de 300 veïns van caminar fins a l'àrea presa pels okupes.


La Guàrdia Civil va escortar la marxa i, més enllà d'estes provocacions, no va caldre lamentar cap incident.
El poble unit amb una casserolada va aconseguir tirar als okupes de les 4 cases i després immediatament les han tapiades perquè no puguen tornar.

Encara així, estan intranquils. Sempre es concentren al carrer dels habitatges grups de veïns per a vigilar. No volen que torne a ocórrer encara que han aconseguit que es vagen pacíficament.


Els veïns havien vist com els okupes entraven fins a 4 cases en 2 dies i no pacíficament. Conten que el dia de la manifestació els van intentar fins i tot atropellar i agredir-los. Casserola en mà es van unir i van protestar enfront dels habitatges okupades per a manifestar la seua indignació. Alguns fins i tot porten diversos dies sense dormir i han hagut de fer guàrdia en els seus domicilis.


Hores després, es van emportar una sorpresa en comprovar que havien marxat. L'alcaldessa de la localitat, Almudena González, temia fins i tot que hi haguera represàlies perquè eren molt agressius. Continuen vigilant encara que, de moment, ha tornat la pau al poble.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Pares divorciats van als tribunals per la vacuna del coronavirus dels seus fills" "L'Eliana convoca les ajudes de material escolar per al curs 2021/2022"