T'agrada passejar per la natura? Pots disfrutar de ‘passejos saludables’

De dilluns a divendres s'organitzen diferents rutes gratuïtes per Aras de los Olmos, Xelva, Benaixeve, Titaigües i Tuéjar

La Mancomunitat de l'Alt Túria, en el marc del seu programa esportiu per al foment del benestar físic i la vida sana, ha posat en marxa un programa gratuït de “passejos saludables” que ofereix diferents rutes setmanals pels municipis de la zona.


Dirigits pel tècnic d'Esports, David Valcárcel, s'han programat de dilluns a divendres diferents passejos per Aras de los Olmos, Benaixeve, Xelva, Titaigües i Tuéjar; una activitat que, tal com detalla Valcárcel, treballarà a més en la personalització dels exercicis adaptats a les necessitats de cada participant.


“Les rutes consistiran en una sèrie de passejos per diferents zones dels municipis. Dins d'estes rutes es realitzaran tres accions: en l'inici, es realitzarà un calfament específic per a totes les edats, sempre dins de les possibilitats de les persones que estiguen interessades a realitzar estos passejos; en l'intermedi de la ruta, es realitzaran uns exercicis de manteniment específic per a cada persona en funció de les malalties físiques que cada persona patisca; i finalment, es realitzaran una sèrie d'estiraments, els quals no seran molt pesats quant a la seua intensitat, ja que la intensitat i el ritme el marcarà cadascuna de les persones. D'esta manera, podran realitzar estos exercicis de manera correcta sense arribar a sobrepassar els seus propis límits físics”.


Per descomptat, estes rutes s'han de realitzar complint la normativa actual de Sanitat en relació amb la COVID-19, és a dir, ús obligatori de mascareta durant tota la ruta i respectant sempre la distància de seguretat.


Els grups seran d'un màxim de 19 persones més el tècnic. “Hi ha la possibilitat de realitzar dos grups si la demanda és alta”, subratlla el tècnic.


Des de mitjan mes d'abril s'ha iniciat l'activitat, que està oberta a la participació de persones de qualsevol edat.


Des de la Mancomunitat s'estan duent a terme a més xarrades informatives en els diferents municipis per a donar a conéixer el programa i animar a la població a sumar-se a una proposta que permet fer exercici, mantindre's en forma i fer-ho, a més, en companyia de persones amb inquietud similar i recorrent els inigualables paratges de l'Alt Túria.


Més informació i inscripcions en el correu deportes@altoturia.es o en telèfon 637265210
 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Diputació d'Alacant negocia l'obertura d'una seu permanent del Museu Thyssen" "L'edifici oncològic del Provincial de Castelló albergarà un nou hospital de dia"