L'UJI ofereix teràpia psicològica gratuïta per fer front a problemes amb els jocs d'atzar

El projecte de recerca Sense jugar, ganes ofereix teràpia psicològica gratuïta per superar problemes amb els jocs d'atzar
 | Pixabay

El Laboratori de Psicologia i Tecnologia de la Universitat Jaume I de Castelló (LabPsiTec) ha engegat una nova metodologia per afrontar els problemes relacionats amb les apostes o jocs d'atzar.

El projecte de recerca Sense jugar, ganes ofereix teràpia psicològica gratuïta per superar problemes amb els jocs d'atzar.

La iniciativa forma part del projecte "Innovacions tecnològiques per a l'abordatge del joc patològic: Internet com a eina de tractament en un estudi controlat aleatoritzat", finançat pel Ministeri de Sanitat a través del Pla Nacional sobre Drogues; liderat per les investigadores Juana María Bretón López i Azucena García Palacios i en què participa la doctoranda Laura Díaz Sanahuja. El seu objectiu principal és provar l'eficàcia i l'eficiència d'un programa de tractament psicològic que es realitzaria a través d'Internet i que comptaria amb suport terapèutic.

L'acció està dirigida a persones adultes amb problemes relacionats amb les apostes o els jocs d'atzar (apostes esportives, pòquer, màquines escurabutxaques, bingo, ruleta, jocs en línia, loteria, etc.). Compte amb la supervisió d'un equip de professionals clínics, que són els que han desenvolupat aquesta plataforma basada en teràpies psicològiques que han demostrat ser eficaços per abordar aquest tipus de problemes.

El tractament té una durada de 12 setmanes i inclou avaluacions de seguiment fins un any després de finalitzar-lo. Està dividit en mòduls amb diferents estratègies terapèutiques que guien pas a pas els usuaris i usuàries del programa amb el propòsit d'ajudar-los a afrontar el seu problema amb les apostes, amb exercicis per posar en marxa allò que s'ha aprés, i registres perquè puguen observar la seua evolució durant el procés.

Les persones interessades a participar en aquest projecte o sol·licitar més informació poden enviar un correu electrònic a sinjugarganas@gmail.com o trucar al telèfon 964 387 651.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sagunt es bolca amb els treballadors de Pilkington en una manifestació multitudinària" "La Guàrdia Civil participa en una donació de nines artesanes a l'Hospital"