2.500 persones moren anualment per automedicar-se amb antibiòtics

Per estrany que semble, l'abús d'antibiòtics són responsables de més morts que els accidents de trànsit
Els antibiòtics són una causa important de mort a Espanya | Cedida

 

A totes les nacions els preocupen aspectes com la qualitat i la mitjana d'esperança de vida, així com les principals causes de fatalitat. De fet, qualsevol causa que no puga considerar-se com intrínsecament natural resulta preocupant quan causa morts massives de forma periòdica.

  

  

  

  

Així, l'elevada mortalitat producte dels accidents de trànsit, que són evitables, cardiopaties, que en molts casos poden previndre's o corregir-se amb medicaments o hàbits de vida saludable, entre unes altres, preocupen especialment perquè podrien tindre solució. Ara, com informa ‘Ideal’, apareix en la palestra de la fatalitat una nova causa de mort que s'està estenent i que, de fet, ja supera a les xifres registrades pels accidents de trànsit. 

 

L'abús i la desinformació poden provocar una mort prematura

 

Esta causa és l'automedicació, alguna cosa que, a priori, qui més i qui menys, hem fet tots. Qui més i qui menys tots hem pres un ibuprofeno, un nolotil o qualsevol altre producte que ens ha calmat el dolor quan ens trobàvem malament. En principi, si bé és poc recomanable, no té perquè passar res, no obstant açò, si abusem dels medicaments podem acabar molt mal.

  

  

  

  

l'ús d'antibiòtics s'ha convertit en una de les principals causes de mort a Espanya

esde

La raó és que, en automedicar-nos estem depassant l'autoritat del metge qui, per ser especialista en la salut, sap si és adequat o no per a nosaltres. En cas de no ser-ho o abusar del medicament els bacteris es tornen més resistents i acaben reproduint-se de forma descontrolada, la qual cosa produïx problemes funcionals, infeccions i el contraure malalties més greus.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!