Un acusat de planejar l'assassinat de l'alcalde de Polop: «Me'n ric del testimoni protegit»

Este dilluns ha començat el juí per este cas
Salvador Ros i Pedro Hermosilla, acusats en el cas de l'assassinat de l'alcalde de Polop | EFE

 

Un empresari acusat de ser una de les persones que van planificar en 2007 el crim de l'alcalde de Polop, en la comarca de la Marina Baixa (Alacant), ha rebutjat haver participat en l'assassinat i ha explicat que se'n riu del testimoni protegit, que presumptament l'involucra en els fets.

 

Des d'este dilluns se celebra el juí a set persones per l'assassinat a tirs de l'exalcalde Alejandro Ponsoda (PP), fet per diferents sicaris a les portes de sa casa el 19 d'octubre de 2007 quan es trobava en l'interior del seu vehicle, entre ells l'empresari del calçat, Salvador G.R. i també el successor de Ponsoda i abans regidor d'Urbanisme, Juan Cano.

 

En declaracions als periodistes a les portes de l'Audiència Provincial d'Alacant, Salvador G.R. ha insistit que està «molt tranquil» i que desconeix per què està investigat en esta trama. Sobre el testimoni protegit, que suposadament l'implica en el planejament del crim al costat de Juan Cano per interessos urbanístics, ha comentat: «em ric del testimoni protegit».

 

«Amb dos collons»

Ha assegurat que fa 30 anys que no parla amb Cano i que, per tant, no tenia relació amb ell quan va passar el crim. A demés, ha afegit que està disposat a respondre a totes les preguntes en la sessió i que ho farà «amb dos collons». Preguntat pels propietaris del club d'altern Mesalina, a on suposadament es va planejar l'assassinat, este acusat ha comentat que els coneix perfectament i que són «amics íntims».

 

La selecció dels nou membres del jurat encara continua en els baixos de l'Audiència Província d'Alacant abans d'un juí que s'allargarà durant tres setmanes i en el que el fiscal demana 25 anys de presó per als acusats, excepte per als tres sicaris, als qui afegix dos més per tinença il·lícita d'armes.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!