Comença el juí per l'assassinat de l'exalcalde de Polop

El principal acusat és el seu successor en el càrrec, Juan Cano
El crim es va cometre en 2007 | EFE

Un jurat popular jutja des des d'este dilluns a set persones per l'assassinat a tirs de l'exalcalde de Polop, en la comarca de la Marina Baixa (Alacant), Alejandro Ponsoda (PP), comés per diferents sicaris a les portes de sa casa el 19 d'octubre de 2007, quan es trobava dins del seu cotxe.

 

El seu successor en el càrrec i abans regidor d'Urbanisme, Juan Cano, s'assenta en el banc dels acusats al costat d'altres sis persones davant un jurat popular com a inductor de l'assassinat. Per a ell i els altres acusats, la Fiscalia demana penes de 25 anys de presó.

 

Entre els acusats, estan altres tres hòmens que, segons la Fiscalia, van participar en la planificació del crim en un reservat del club d'altern Mesalina, situat en la localitat de Finestrat: un empresari de Polop, Salvador G.; i el propietari i el gerent del club, Pedro Jesús H. i Ariel Alberto G., respectivament.

 

Un assassinat per l'«animadversió que sentien cap a ell per raó del seu càrrec»

D'acord amb l'escrit de qualificació del ministeri públic, els quatre s'haurien conjurat per a matar a Ponsoda, moguts per l'«animadversió que sentien cap a ell per raó del seu càrrec».

 

Els altres sis acusats s'enfronten a les mateixes penes que Cano com a inductors o com a autors materials dels dispars. A demés, la Fiscalia demana dos anys de presó addicionals per als tres presumptes sicaris pel delicte de tinença il·lícita d'armes. Les defenses neguen el relat de les acusacions i demanen la seua lliure absolució.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!