Així serà la despesa dels valencians al Nadal: el 58% la matindrà i un 4% la reduirà

Des de l'Associació Valenciana de Consumidors recomanen ser «racionals» a l'hora de fer compres

El 57,91% dels consumidors valencians mantindrà la seua despesa durant el Nadal quasi tres punts per damunt de 2016,  mentre que un 4.04% gastarà menys, segons un sondeig de l'Associació Valenciana de Consumidors (AVACU) amb la previsió de despeses per a les pròximes festes. Així, este any, d'acord amb l'enquesta, augmenta el percentatge dels valencians que afirmen que les seues despeses seran molt més majors (d'un 19,1 a un 2,69%) i es manté, encara que amb un lleuger augment, els que preveuen realitzar una despesa «més major» (d'un 20,25 a un 20,54%). També creix la xifra dels que preveuen una despesa menor per a este Nadal (d'un 14,56% a un 14,81%) però es reduïx el dels que augura que gastarà molt més (d'un 6,96 a un 4,04%).

A l’hora de tindre que fer alguna que altra retallada en les seues despeses, els consumidors valencians afirmen, en un 30,34% que primer ho farien en el sector d’oci, i un  24,38%  reduiran dinars i sopars fora de la llar. Els menjars en el domicili i la compra de joguets són els últims sectors en els que es disminuirà en la despesa en cas de ser necessari.

Racionalitat a l'hora de comprar 

Avacu ha recomanat ser racionals en les despes, intentant deixar de costat la pressió publicitària; elaborar un pressupost previ en funció dels ingressos, sense oblidar les despeses fixes; evitar les preses d’última hora i les ofertes ganxo que poden fer que realitzen compres innecessàries.  

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!