Alemanya està patint les pitjors inundacions en 200 anys

Les imatges tan impactants que s'han vist a Alemanya mostren un clar canvi en el paisatge comparant l'abans i el després d'un municipi de la zona més afectada.

El que no passa en cent anys passa en un dia, un refrany molt Valencià i que solem dir molt. El desastre que ha passat a Alemanya és el clar exemple de què si poden passar les coses. El que està ocorrent a Alemanya és atípic. No hi ha registre d'una inundació així en dos-cents anys. Ja es pot veure i intuir que no existeixen pluges tan virulentes registrades en les últimes 24 hores. Les imatges tan impactants que s'han vist a Alemanya mostren un clar canvi en el paisatge comparant l'abans i el després d'un municipi de la zona més afectada.

Zona inundable

El municipo de Altenahr, a la regió de Renània-Palatinat està situat en una zona inundable, en un antic llit del riu.

La xifra dels morts ja superen els 150 morts i milers d'afectats.

<

>

Un desastre extrem

El que ha ocorregut a Alemanya és un desastre extrem i, malgrat l'impressionant de les imatges, estos fenòmens podran ser més freqüents amb el pas dels anys perquè continua augmentant la temperatura mitjana del planeta i a més, segons Nacions Unides, continuarem parlant de pluges torrencials en la dècada vinent.

<

>

Les inundacions han generat una situació molt complicada en la zona. Les pluges han minorat la seua força, però les autoritats han comptabilitzat almenys 80 morts i 1.300 desapareguts per les inundacions. A més, segons el portaveu de la Policia, temen "que la xifra puga ser corregida a l'alça".

Un gran grup de persones treballant en la zona

El col·lapse de les línies mòbils també dificulta molt que es puga contactar amb moltes persones. El Govern alemany ha destinat a més de 900 soldats perquè participen en les labors de cerca i rescat i, segons el Ministeri de l'Interior, hi ha gairebé 15.000 persones treballant. També s'esperen uns danys econòmics molt elevats pel que l'estat federat de Renània-Palatinat ha mobilitzat ja un fons de 50 milions d'euros.

<

>

Suport des d'Espanya

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha expressat el seu suport als afectats per les greus inundacions a Alemanya, Bèlgica i altres països europeus i s'ha mostrat convençut que comptaran amb "el suport de la UE per a tirar endavant".

Sánchez s'ha expressat així en un missatge de Twitter en el qual ha subratllat la seua "solidaritat i la de tot el poble espanyol" després de conéixer els detalls dels efectes de les fortes pluges i inundacions que han assotat al centre d'Europa.

<

>

<

>

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Desarticulat un grup criminal dedicat a la venda de cocaïna a la Safor" "Penes d'entre 14 i 18 anys de presó per als quatre acusats d'un abús grupal"