Ana Maria, la mare andalusa que va ofegar al seu fill abans de perdre la custòdia

Va ser detinguda el dijous passat mentres duia el cos del menut de 7 anys al cotxe
El pare del menor hauria denunciat en diferents ocasions els maltractaments d'Ana María al seu fill | Cedida

Almeria ha viscut un crim espantós este dijous, després que una mare decidira posar fi a la vida del seu fill de 7 anys ofegant-lo. Tot apunta que el que hauria dut a la dona a cometre l'assassinat és que el seu home podria conseguir la custòdia del menor, després de dur el seu cas als tribunals. 

Ana María Baños i Sergio Fernández López van posar fi a la seua relació fa dos anys. D'ella havia nascut fruit del seu amor el menut Sergio. No va ser un procés fàcil, sobretot, perquè ella havia denunciat en alguna ocasió al seu home per maltractaments. Ana María, de 38 anys, tenia actualment la custòdia del xiquet i son pare tenia simplement un règim de visites. 

El testimoni del germà de Sergio, Juan José Fernández, arreplegat per 'El Español', confirma que «totes les denuncies per maltractament contra mon germà van ser arxivades». Seguidament, va començar una lluita per la custòdia entre les dos parts, però el xiquet continuava convivint amb sa mare en el pis familiar de la localitat de Huércal. Certs testimonis assegurarien que podria patir algun trastorn, però eixe fet no ha sigut confirmat. 

Ana María no va acceptar el divorci

Juan José relata que la seua excunyada no va saber com encaixar el divorci. Apunta que va perdre més de 15 quilos i que començava a tindre comportaments estranys i obsessius. Va arribar al punt de tocar més de 100 voltes als pares de Sergio, els seus exsogres, per a dir-los que volia tornar amb ell.  

Ana María va prendre una decisió dràstica per a que Sergio no es quedara amb el seu fill | Cedida

 

La seua antiga família política la va denunciar per eixos fets i també la va dur davant el Servici de Protecció al Menor, ja que «en diferents ocasions havia insultat i maltractat al xiquet». El menut Sergio hauria admés que «li pegava a la cara, als braços, a voltes no li donava menjar, no el duia a l'escola, el castigava...». El tio del menut, tristament mort, confirma que una altra volta ja l'havia intentat ofegar: «La mama m'ha posat un coixí en la boca i no podia respirar», hauria dit el xiquet. 

Juan José es queixa que les denúncies de la seua família no han sigut ateses per les autoritats i que no s'ha fet res, tot i les proves presentades davant de la Guàrdia Civil. El xiquet hauria arribat a dir per telèfon, quan sa mare parlava amb els seus iaios: «iaia, digues al papa que vinga, que la mama m'està pegant». 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Conviuen durant dies amb la seua filla de 5 anys morta per pena" "Vídeo. Incendi en un nau d'objectes fallers en Guadassuar"