Arriben quatre pasteres amb 50 persones a bord a les costes d'Alacant

Els indocumentats han arribat a els Arenals d'Elx, Altea, Calp i El Campello
Se'ls està fent proves PCR | Europa Press

Un total de quatre pasteres amb almenys 50 persones a bord, entre elles diferents menors d'edat, han arribat este diumenge, 18 d'octubre a les costes de la província d'Alacant, en concret als Arenals d'Elx, Altea, Calp i El Campello, segons han informat fonts de Creu Roja.

Amb estes, són sis les embarcacions interceptades en el territori valencià durant el cap de setmana. La primera pastera va ser localitzada cap a les 03.00 hores de la matinada en Altea, en la comarca de la Marina Baixa (Alacant). En ella viatjaven 12 hòmens, dos d'ells menors de 17 anys.

Cap a les 05.30 hores s'ha descobert una segona pastera en Calp amb tres dones, sis hòmens i un xiquet. La Guàrdia Civil ha traslladat a les persones migrants al Port d'Alacant, a on, d'acord amb el protocol, rebran assistència i se'ls realitzaran les proves PCR.

66 migrants han arribat en total a les costes alacantines

Poc després, entorn de les 06.15 hores, s'ha interceptat una tercera embarcació en els Arenals d'Elx amb 18 migrants. Segons ha explicat l'Ajuntament d'Alacant, s'ha demanat durant la matinada la col·laboració de la Policia Local d'Alacant després de detectar-se l'embarcació en alta mar.


La Policia d'Alacant va rebre un primer avís cap a les tres de la matinada de l'arribada d'una pastera en la platja del Postiguet, sense que s'interceptarà l'embarcació. Cap a les 05.00 hores es va alertar que la pastera es podria dirigir a la platja d'Urbanova i es va mantindre un dispositiu policial per a interceptar-la, encara que finalment es va desviar a aigües d'Elx.

Els 18 migrants que anaven en esta pastera han sigut traslladats també al Port d'Alacant per a rebre atenció. Finalment, a les 08.34 hores s'ha localitzat una pastera en el Campello, que traslladava a deu persones.

Este dissabte van arribar ja dos pasteres a Calp i Teulada (Alacant) amb huit persones en cadascuna de les embarcacions, segons van informar fonts de Creu Roja. Per tant, este cap de setmana han arribat a la costa de la província sis embarcacions amb 66 migrants.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una parella s'agredix mútuament en València" "Ferit greu en un accident entre un cotxe i una moto en Elx"