Burlen els controls de seguretat del volcà de la Palma i presumeixen d'això en les xarxes socials

Un grup es va acostar a l'erupció en una zona prohibida, posant en perill no sols les seues vides, sinó també la dels membres dels equips d'emergències

Són les dos cares d'una realitat. Una illa de la Palma que sofreix l'erupció més greu a Europa en 100 anys, que ja tem la qualitat de l'aire i que veu com la lava arrasa ciutats. Però davant esta realitat, sorgeix una altra. Condició d'ésser humà. És el turisme del volcà.

Un grup de persones es van saltar els controls de seguretat

Un turisme que moltes vegades estan disposats a tot sense veure el perill ni respectar res. I és que un grup format per quatre homes es va saltar els controls de seguretat del volcà de Tajogaite, a la Palma, i es va acostar a l'erupció en una zona prohibida, posant en perill no sols les seues vides, sinó també la dels membres dels equips d'emergències.

<

>

Van penjar les imatges a lñes seues xarxes socials

No contents amb això, estes quatre persones van penjar imatges en les xarxes socials, en concret en Instagram, presumint d'haver burlat els dispositius de seguretat per a protegir la població. "Evitant a la policia i a l'exèrcit estil SAS", escriu un d'ells en el comentari que acompanya a les imatges, a molt poca distància de les bugades de lava.

Van aprofitar la matinada

En parlar de "estil SAS" es refereixen al Servei Aeri Especial (Special Air Service en les seues sigles en anglés), un cos de l'Exèrcit britànic. El grup va viatjar expressament a la Palma per a visitar l'erupció, que està causant una catàstrofe a la Palma. Els seus quatre membres, de gran corpulència física, es van saltar els controls aprofitant la matinada.

"Mega cap de setmana amb els xics", conclou un dels integrants del grup en les imatges que va penjar en Instagram, en les quals apareixen posant amb l'erupció del volcà de Tajogaite al fons.

Un altre escriu baix les fotos en les quals posa amb l'erupció al fons: "Era una missió SAS completa amb barricades, punts de control, fotuts animals per a esquivar en el pic negre". No és la primera vegada que succeeix en estos 26 dies d'activitat volcànica. Ja s'han conegut vídeos de persones que s'han acostat a les bugades de lava per a fer-se selfies i mostrar-los en les seues xarxes socials.

La gent sembla que no és conscient del gran perill

"La mentalitat de la gent és el que no està funcionant" advertia Juan Arturo, regidor en Santa Cruz de la Palma en COPE Canàries fa unes setmanes. "Hi ha desenes de persones que pugen a treure's una foto, col·lapsen les vies, i després cal avisar a la Policia per a treure'ls". Són també molts "els que aparquen en les vores de les vies. Cal recordar que un dels grans assoliments fins al moment enmig de la tragèdia és que no hi ha hagut morts.

<

>
 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"La Guàrdia Civil i Els Mossos d'Esquadra desarticulen un grup especialitzat en robatori" "La Policia Nacional deté a un home després d'amenaçar al personal sanitari de l'hospita"