Cancel·lada la multa a un conductor d'un patinet elèctric per falta de legislació en Alacant

El conductor va interposar una demanda contra l'Ajuntament
Un jutge cancel·la la multa a un conductor d'un patinet elèctric per falta de legislació | ValènciaDiari

Un jutge d'Alacant ha donat per cancel·lada una multa, de 60 euros, que la Policia Local de la ciutat li havia imposat al conductor d'un patinet elèctric per circular per una zona no destinada a tal ús, segons una sentència difosa pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

 

Segons informa 'Las Provincias', la normativa que regula estos vehicles, encara no estava vigent quan es va produir la infracció, en abril de l'any passat, moment en el que encara no s'havia ni ha aprovat. En este sentit, el jutge considera nul·la la multa.

 

La Policia va multar a un advocat per haver infringit l'article 121.4 del Reglament General de Circulació que prohibix «circular amb un monopatí, patins o aparells similar per vies no destinades a eixe ús». Però el jutge considera que un patinet elèctric no és ni un monopatí ni uns patins i que «la menció als aparells similars deu ser acollida amb moltíssima cautela». «Si el legislador desitja incloure els mateixos, haurà de mencionar-los expressament i establir la legislació que considere convenient», afefix.

 

Va ser per eixe motiu que l'advocat va posar al·legacions a l'endemà de ser multat per la Policia Local, però l'Ajuntament d'Alacant les va desestimar. Per eixe motiu, l'advocat va decidir demandar al consistori per la via contenciosa-administrativa. Finalment, la Justícia li ha donat la raó.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!