Cau una banda de segrestadors que demana 5 milions de rescat per una víctima tancada en una nau de València

El segrestat va ser alliberat en una localitat de la província d'Albacete
Va estar 5 dies en una nau de València | IStockPhoto

La Guàrdia Civil ha desarticulat un grup de segrestadors i ha detingut als seus dos líders, als que se'ls atribuïx el segrest d'un veí de Gijón (Astúries), a qui van tindre retingut cinc dies en una nau industrial de València, i que van exigir cinc milions d'euros pel seu alliberament.

En el registre de la nau, situada en la perifèria de la capital valenciana, els agents van localitzar el cotxe usat en el segrest, que havia sigut robat, i diferents aparells disposats per a la comissió de nous segrestos, ha informat la Guàrdia Civil en una nota. A demés, es van trobar garrafes que contenien uns 250 litres d'àcid sulfúric.

El segrestat va ser alliberat en una localitat de la província d'Albacete pels segrestadors davant de la pressió policial i van ser detinguts mesos després. La investigació va començar el mes de març passat després de la desaparició de la víctima, que va ser assaltat a punta de pistola mentres es trobava treballant en l'empresa familiar, i obligat a introduir-se en el maleter d'un cotxe.

Un d'ells havia sigut detingut per fets pareguts

El dia després, els delinqüents es van posar en contacte amb un familiar de la víctima a qui van exigir 5 milions d'euros pel seu alliberament. Els agents, de la Unitat Central Operativa (UCO) i de la Comandància de Gijón, van confirmar que la víctima havia sigut traslladada fins a algun punt del llevant i van localitzar els cotxes que van usar per a cometre el fet i traslladar al segrestat, i per a fer faenes de vigilància.

Les investigacions van portar fins a la nau industrial, i a acreditar la implicació directa en els fets de dos persones, una de les que es desplaçava habitualment per l'A-3 en direcció a València usant documentació falsa. El vehicle d'esta persona comptava amb un sofisticat sistema d'ocultació d'accés a dobles fons i en el mateix es van trobar telèfons mòbils, tres jocs de matrícules falsificades, brides, un rotatiu policial, esprais, passamuntanyes, cinta americana, grillons i diversa roba.

Els dos detinguts, de 38 i 51 anys, veïns de dos de localitats del nord de la Comunitat de Madrid, tenen un ampli historial delictiu, incloent la comissió d'un segrest a Madrid amb anterioritat, en el que un d'ells va resultar detingut. Els dos es troben a la presó preventiva sense fiança.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Entra en parada cardiorespiratòria i la seua dona li salva la vida en Gandia" "Decreten presó provisional per a l'home acusat d'assassinar a una persona en Dénia"