Cobren fins a 400 euros per empadronaments falsos en el territori valencià

El padró s'està convertint en un negoci per a augmentar els ingressos dels qui estafen
Algunes persones es dediquen a llogar o vendre el seu padró per un valor de fins a 400 euros | Unsplash

 

El fet d'empadronar-se s'ha convertit en una mercaderia. Per este motiu, l'associaci√≥ 'Valencia Acoge' ha advertit de qu√® el padr√≥ s'est√† convertint en un negoci per a augmentar els ingressos. 

 

Segons informa 'Levante-EMV', este dissabte el Govern ha donat instrucció als ajuntaments per a que faciliten els requisits per a empadronar-se. D'esta forma, cada persona es pot empadronar a on viu, encara que siga en un banc del carrer.

 

A conseq√ľ√®ncia, existixen persones que es dediquen a llogar o vendre el seu padr√≥ per un valor de fins a 400 euros. De fet, moltes voltes afegixen m√©s diners a la quota mensual per a empadronar a qui t√© una habitaci√≥ llogada sense contracte legal. 

 

Entrevista a dos migrants

Levante-EMV ha entrevistat a dos migrants que seguixen sense la documentaci√≥ actualitzada i sense acc√©s a cap classe d'ajuda perqu√® no acceptaren les condicions d'un particular que volia cobrar-los per una banda el lloguer i per l'altra l'empadronament, ja que en aquell moment no podien pagar-ho. 

 

Camila va vindre a Val√®ncia des de Col√≤mbia per a viure en una casa d'un conegut i, una volta ac√≠, li van dir que sense tindre el padr√≥ no podia fer res. No podia tindre casa, la seua filla no podia anar a l'escola, ni podien tindre targeta sanit√†ria. Finalment, els Servicis Socials pogueren empadronar a la seua filla. 

 

Per estos motius, es va dedicar a buscar una casa de lloguer per internet i va trobar el seg√ľent anunci: ¬ęEspanyola lloga padr√≥ per 300 euros per persona¬Ľ. Per√≤ en contactar amb l'anunciant va descobrir que passats quatre mesos havia de pagar 200 euros al mes per a 'mantindre' el padr√≥.

 

Steven, tamb√© va vindre a Val√®ncia des de Col√≤mbia fa a penes quatre mesos. T√© una discapacitat visual, √©s atleta paral√≠mpic i va ser acceptat per la Federaci√≥ Espanyola de Deport per a Invidents. Ara, forma part dels equips de futbol sala i atletisme de l'ONCE.

 

Podria tindre treball i ajudes socials en València, però no pot perquè no està empadronat i, per tant, no pot adquirir el certificat de discapacitat. Va trobar una habitació per 350 euros al mes amb el padró inclòs, però després va descobrir que tot era un frau.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!