Condemnat a quatre anys i mig de presó per amenaçar a tres xiques amb difondre imatges íntimes en xarxes socials

Els fets van ocórrer entre agost i novembre de 2014
Imatge d'arxiu d'un telèfon mòbil | Arxiu 

 

L'Audiència Provincial d'Alacant ha confirmat la sentència per la qual un jutjat penal va condemnar a quatre anys i mig de presó a un home que va amenaçar a tres xiques, una d'elles menor d'edat, amb difondre imatges íntimes d'elles en les xarxes socials. 

  

Segons la sentència, facilitada aquest dimecres pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), els fets van ocórrer entre agost i novembre de 2014, quan l'acusat es va valer d'un perfil fals en Facebook per a fer-se passar per una dona que volia contractar a les víctimes, d'edats compreses entre els 15 i els 23 anys, com a cambreres, gogós i ballarines en discoteques i altres locals d'oci. 

 

Amb aquest pretext les va convéncer perquè accediren a fer una entrevista 'en línia'. En aquestes entrevistes l'acusat ocultava tant la seua imatge com la seua veu i feia creure a les perjudicades que això es devia a un error informàtic o a una avaria de la webcam instal·lada en el seu ordinador. 

  

L'home demanava a les xiques que es despullaren enfront de l'ordinador, s'exhibiren en roba interior o en bikini, feren topless o es tocaren, entre altres coses. I quan elles es negaven, les amenaçava amb difondre les imatges íntimes que ja havia obtingut en diferents xarxes socials. 

  

El Jutjat penal número 8 d'Alacant va imposar en el seu moment a l'acusat, a qui va aplicar un atenuant per alteració mental, quatre anys i mig de presó com a autor d'un delicte de corrupció de menors i dos delictes d'amenaces condicionals a través d'Internet. 

  

Davant aquesta condemna, la defensa de l'home va presentar un recurs en el qual al·legava la realitat mèdica i mental en 2014. Puntualitza la sala que l'examen forense es va practicar en 2017 i que falten proves que acrediten la seua situació tres anys abans. 

  

A més, precisa que els fets es van produir al llarg de diversos mesos i que el "modus operandi" reflectix "l'ús d'astúcia per a aconseguir enganyar a diverses dones joves". Per tot això, la Secció Tercera de l'Audiència alacantina desestima el recurs presentat per l'home i confirma la sentència del jutjat penal 8 d'Alacant.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!