Demanen presó a uns pares per maltractar al seu bebé de 4 mesos en Paterna

Els mals tractes eren habituals en la casa
Imatge d'arxiu d'un bebé | València Diari

Una parella de 32 anys de la localitat de Paterna, en la comarca de l'Horta de València, s'ha sentat en la banqueta dels acusats del Jutjat Penal núm. 17 de València per, presumptament, haver maltractat al seu bebé. Els fets es van produir a finals de juliol de l'any 2016.

Segons informacions de 'Levante-EMV', una veïna sentia, freqüentment, insults i crits d'una parella cap al seu bebé. I és que, segons relata el fiscal, els pares tractaven de males maneres a la seua filla quan plorava o, en definitiva, quan necessitava l'atenció de les seues necessitats bàsiques. És més, s'afirma que, quan no es calmava, li pegaven.

Els metges no van poder apreciar eixos fets, el mateix que els servicis socials de la població, que no tenien la suficient informació per a poder aplicar mesures de protecció al bebé. Tot i això, es va fer un seguiment a este cas i es va tramitar l'assistència de la filla a una escola infantil.

Pocs mesos després, en el centre escolar es va detectar una «falta d'higiene i una mala alimentació». S'acusa als pares administrar sedants a la xiqueta per a que deixara dormir a sa mare i més ferides en altres parts del cos. De fet, en l'Hospital de Manises se li va detectar una fractura en el fèmur esquerre. A més, afegixen que «el bebé tenia una mirada trista».

Els pares neguen tots estos fets i atribuïxen les ferides en la cara per posar-li a la xiqueta «una diadema comprada en un basar xinés», mentres que les lesions en les cames a una «enfermetat dels ossos». Esta versió no ha sigut creïble per a la Fiscalia, que ha descartat que les lesions siguen accidentals. Per a ells es demana una pena de 13 anys de presó per dos delictes de lesions i un de mals tractes habituals en l'àmbit familiar.

A més, la xiqueta, que va ser declarada en situació de desemparament, viu en una família d'acollida. Els pares biològics, que tenen altres dos fills –d'un i tres anys–, han declarat que «estem fent tot el possible per a poder recuperar a la xiqueta que els servicis socials ens furtà».

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Agredixen a 2 policies de paisà en ple carrer d'Alacant" "Condemnen als tres menors que violaren a una xica en la Magdalena de Castelló"