Desarticulada una organització criminal que robava en àrees de descans de la A-7

Els atracadors havien arribat a circular en sentit contrari i a envestir a les patrulles que tractaven de detindre'ls
Desarticulen una organització criminal en Alacant i Carlet | Guàrdia Civil i Policia Nacional

Agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional han detingut en Carlet, en la comarca de la Ribera (València) i en Alacant a quatre persones i han desarticulat l'entramat principal d'una organització criminal assentada en el territori valencià i Múrcia dedicada a robar en les àrees de descans de l'autovia A-7.

Tal com han explicat fonts policials, la investigació l'han coordinat diferents agents de Novelda (Alacant) i Santomera (Múrcia) i de la Policia Nacional d'Elx a causa de les denúncies posades durant l'estiu sobre robatoris en unes quantes vies de servici.

Les autoritats van descobrir que existia un grup criminal format per hòmens de nacionalitat romanesa que de manera habitual es dedicaven a robatoris amb força en cotxes i robatoris amb violència quan algun perjudicat es donava compte que li havien furtat.

Els lladres assaltaven a gent estrangera

Entre les seues víctimes sempre tractaven de buscar persones d'origen estranger, aprofitant la seua vulnerabilitat per trobar-se en un país que no coneixen i a demés tampoc saben l'idioma.

D'altra banda, este tipus de víctimes es caracteritzen perquè en un important número de casos no arriben a presentar cap denúncia, amb el que els autors s'asseguren la impunitat.

Segons han indicat les forces de seguretat en un comunicat, dins del grup criminal existia un marcat repartiment de funcions: part dels integrants s'encarregaven de realitzar els robatoris, mentres que uns altres s'ocupaven de la logística, que principalment consistia en conseguir cotxes per a desplaçar-se per l'autovia amb la finalitat de trobar víctimes.

Utilitzaven documentació falsa

Estos vehicles eren principalment llogats amb documentació de compatriotes que no es trobaven en Espanya o directament falsificada per a dificultar la investigació policial.

Els investigats actuaven amb perillositat i no dubtaven en pegar a fugir a gran velocitat una vegada comesos els delictes, arribant a circular en sentit contrari o fins i tot a xocar amb els vehicles policials que tractaven de fer-los parar.

.

Els agents han conseguit identificar als autors dels delictes en les ciutats d'Alacant i Carlet (València), establint un dispositiu de vigilància fins a detindre a quatre dels principals integrants de l'organització.

Els lladres són d'origen romanès

Fins al moment, s'han esclarit un total de 39 delictes: cinc delictes de robatori amb violència, nou delictes de robatoris amb força i vint-i-cinc furts. També els ha sigut imputat un delicte de falsedat documental, un delicte contra la seguretat viària, un delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat i un altre de pertinença a grup criminal.

Els detinguts són quatre hòmens d'entre 25 i els 44 anys de nacionalitat romanesa i van ser posats a la disposició dels jutjats d'Instrucció de guàrdia de Carlet (València) i d'Alacant. Tres d'ells han ingressat a la presó per estos fets.

Ara com ara, la investigació continua oberta i no es descarta la detenció d'altres integrants del grup.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Baralla entre 8 persones, entre elles 2 menors, amb navalles en un parc de València" "Cau una pàgina web dedicada a vendre material prohibit de menors"