Desmantellen dos clans que van robar 60.000 euros en obres i 3.600 quilos d'alvocats en Alacant

Utilitzaven un bany de minusvàlids per amagar alguns objectes furtats
Cauen dos organitzacions criminals en Alacant | Agències

La Guàrdia Civil ha desmantellat dos clans en les comarques de la Marina Alta i Baixa (Alacant): el primer de tres persones que van robar objectes valorats en 60.000 euros en cases i obres i el segon de cinc per furtar 3.600 quilos d'alvocats.

Tal com han explicat fonts policials, en la primera operació, els agents han esclarit 42 delictes de robatoris i furts en cases d'urbanitzacions aïllades i obres en construcció de les localitats de Calp, Benissa, Moraira, Altea i Callosa d'en Sarrià (Alacant).

Estos lladres, especialitzats en el robatori de bicicletes, solien aprofitar les hores de menys trànsit dels residents per a accedir als domicilis i robar objectes que pogueren tindre una venda fàcil en el mercat. Les bicis les robaven forçant el cadenat o escalant per les façanes.

 

Un bany de minusvàlids, l'amagatall de la banda

Dies després, els tres sospitosos acudien a rastres de segona mà de municipis de la Marina Alta i Baixa per a vendre-les i conseguir diners en metàl·lic. Però no exposaven directament els objectes robats, sinó que els amagaven en un bany de minusvàlids, del que hi havien conseguit una clau, i d'allí els anaven traient a demanda dels compradors.

Es tracta de dos hòmens i una dona que pertanyen a un mateix clan, investigats per 42 delictes de robatoris amb força d'objectes valorats en uns 60.000 euros i per un delicte de pertinença a grup criminal. Gran part dels articles furtats han sigut recuperats i retornats gràcies a les intervencions en mercats ambulants.

En una altra operació, l'equip ROCA ha investigat a cinc hòmens relacionats amb el robatori de 3.600 quilos d'alvocats. La investigació es va iniciar en setembre del 2019 i apuntaven cap al terme municipal de Polop (Alacant) com el lloc d'assentament del grup.

Un botí de més de 12.000 euros

Des d'allí es traslladaven en les seues furgonetes fins als cultius, a on botaven per a sostraure el fruit dels arbres. Per al transport usaven les caixes que els agricultors tenien en els terrenys i les portaven a una finca, a on les emmagatzemaven fins que els pogueren donar eixida en el mercat negre.

Als cinc lladres, ja investigats per la Guàrdia Civil, se'ls atribuïxen 11 delictes contra el patrimoni, pels quals haurien sostret més de tres tones i mitja d'alvocat valorades en més de 12.000 euros.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Busquen a Paco, un gos desaparegut en la Pobla de Vallbona" "Greu incendi en la serra de Fontcalent"