Desmantellen una organització criminal dedicada al tràfic de drogues en la província de València

La Guàrdia Civil ha detingut a un total de 19 persones pressumptament implicades
La investigaci√≥ ha tingut com a resultat el descobriment d'un laboratori de coca√Įna | Gu√†rdia Civil

La Gu√†rdia Civil de Ll√≠ria, en la comarca del Camp del T√ļria (Val√®ncia), ha desenvolupat l'operaci√≥ 'CHEROKEES', amb la desarticulaci√≥ d'un grup que es dedicava a la venda de drogues en la prov√≠ncia de Val√®ncia. Este grup estava format per 19 detinguts4 dones i 15 h√≥mens d'edats entre els 17 i 60 anys i de nacionalitats colombiana, boliviana i espanyola.

Esta operaci√≥ es va iniciar el passat mes d'agost de 2019 per part de l'Equip de Policia Judicial de Ll√≠ria, amb la investigaci√≥ d'algunes persones que estaven distribuint drogues en esta localitat. Del resultat del treball conjunt s'investiguen a altres 17 persones de les localitats de Val√®ncia, Ll√≠ria, Benissan√≥, Chiva i Cheste per tr√†fic
de drogues, pertinen√ßa a grup criminal i tinen√ßa il¬∑l√≠cita d'armes, ja que es va poder constatar que els mateixos distribu√Įen subst√†ncies com a coca√Įna, marihuana, haixix i cristall entre altres per les citades localitats.

Durant la investigaci√≥ s'ha pogut constatar l'exist√®ncia de tres grups diferenciats, que tenien relaci√≥ entre ells per la vinculaci√≥ d'alguna dels seus membres.

Tres grups ben diferenciats

El primer grup operava en les localitats de Benissanó, Llíria i Benaguasil, totes en la mateixa comarca, format principalment per cinc dels investigats d'origen espanyol. Estes persones estarien durant un període
prolongat en el temps, coordinades i amb certa distribuci√≥ de tasques per al subministrament de coca√Įna, marihuana i haixix i l'elaboraci√≥ de plantacions de marihuana.

El segon dels grups estava integrat per un home d'origen bolivi√†, la seua dona d'origen espanyol, un home  d'origen colombi√† i un altre espanyol, que operaven en la ciutat de Val√®ncia. Este grup estaria vinculat amb altres dos dels detinguts d'origen espanyol de les localitats de Chiva i Cheste, en la comarca de la Foia de Bunyol.

El tercer grup estaria format per cinc persones de nacionalitat colombiana i un espanyol. Estes persones estarien distribuint coca√Įna, marihuana, haixix i cristall en la localitat de Val√®ncia, alhora que s'encarregava de l'elaboraci√≥ i adulteraci√≥ de coca√Įna amb diferents subst√†ncies de tall.

La investigaci√≥ ha tingut com a resultat el descobriment d'un laboratori de coca√Įna en un pis de la ciutat de Val√®ncia i dos plantacions de marihuana en la localitat de Benissan√≥, en la comarca del Camp del T√ļria (Val√®ncia) i la confiscaci√≥ d'uns 60.000 euros en bitllets, 9 cotxes, 19 m√≤bils i diferent material inform√†tic, 4 armes, 4 quilos de coca√Įna i diferent quantitat d'haixix.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Urgent: Evacuen una Conselleria pel positiu en Covid-19 d'un alt càrrec" "Rescata a una dona de sa casa en flames en Benicàssim"