Desmantellen una plantaci贸 amb 545 plantes de marihuana en el soterrani d'una casa de luxe en Altea

Han detingut als seus responsables
La plantaci贸 de marihuana estava en el soterrani d'un xalet de luxe en Altea | Pixabay

La Gu脿rdia Civil ha desmantellat una plantaci贸 de 545 plantes de marihuana en el soterrani d'un xalet de luxe en Altea, en la comarca de la Marina Alta (Alacant), en una actuaci贸 en la que ha detingut a dos persones, de 35 i 27 anys, de nacionalitat holandesa, com a presumptes autores d'un delicte contra la salut p煤blica i un altre de defraudaci贸 de fluid el猫ctric.

Segons ha informat l'institut armat en un comunicat, el valor de la droga intervinguda, la destinaci贸 de la qual era possiblement Holanda, s'estima en quasi 87.000 euros. Els dos detinguts produ茂en una varietat molt espec铆fica d'esta planta, caracteritzada per tindre un major n煤mero de cabdells i molt poques fulles.

L'operaci贸 ha sigut coordinada per l'脌rea d'Investigaci贸 de la Gu脿rdia Civil d'Altea, en tindre coneixement de la possible exist猫ncia d'una plantaci贸 de marihuana que estaria situada en un habitatge de la localitat, en una zona a茂llada del centre urb脿 per a no al莽ar sospites entre els ve茂ns.

545 plantes de marihuana confiscades

Despr茅s de diferents gestions, els agents han identificat la seua ubicaci贸 en un xalet de luxe, en el soterrani a on s'ha dut a terme un registre i a on es va localitzar un assecador amb 545 plantes d'una classe espec铆fica de marihuana, el cultiu de la que resulta m茅s productiu i molt m茅s benefici贸s econ貌micament.

Dins de la casa, tamb茅 s'han trobat pots amb dos quilos de cabdells d'esta classe de marihuana. El valor total de la droga intervinguda hauria pogut conseguir en el mercat el preu estimat de quasi 87.000 euros.

Una plantaci贸 valorada en 50.000 euros

A dem茅s de la subst脿ncia estupefaent, els agents han intervingut una avan莽ada instal路laci贸 d'equips el猫ctrics i electr貌nics, usats per a l'貌ptim creixement i la floraci贸 de la plantaci贸, valorada en uns 50.000 euros.

Els detinguts ja han sigut posats a la disposici贸 del Jutjat d'Instrucci贸 n煤mero 2 dels de Benidorm i han quedat en llibertat amb c脿rrecs, a l'espera de judici.

Aix铆 mateix, la Gu脿rdia Civil ha concl貌s que la destinaci贸 d'estos cabdells de marihuana podria ser, precisament, el seu transport al pa铆s d'origen dels detinguts,  ja que el preu de la marihuana en este pa铆s europeu es multiplica fins per tres, comparat amb el preu de venda en Espanya.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Persecuci贸 Calp: Conductor pega a fugir de la Policia" "Identifiquen en Val猫ncia als responsables de 37 robatoris"