Es detecten sis casos de paperes en estudiants de la UV que acudiren a una festa

Quatre casos més s'estan estudiant
Per a previndre les paperes s'ha d'administrar la vacuna triple vírica  | Cedida

 

Este dimecres la conselleria de Sanitat ha informat de l'existència d'un brot de paperes en estudiants de Farmàcia, Química i Matemàtiques després de confirmar-se l'existència de sis casos i estar altres quatre encara en estudi. Tots els joves afectats van coincidir en una festa universitària, segons han assenyalat fonts d'este departament. Aquesta festa es va celebrar el passat 27 de setembre i van acudir estudiants fonamentalment de les facultats de Farmàcia, Química i Matemàtiques de la Universitat de València. Sis casos de parotiditis han sigut confirmats fins al moment en estudiants de 20 i 21 anys que van acudir a aquesta celebració, els quals van començar a tindre símptomes entre el 14 i el 19 d'octubre. Altres quatre casos es troben en estudi ara. Els casos es trobaven correctament vacunats amb la triple vírica.

Pel que fa a les mesures adoptades, Salut Pública després de confirmar-se el brot, ha comprovat l'estat vacunal dels contactes dels afectats i ha recomanat completar la pauta vacunal si procedix. Per altra banda, ha remés una carta als alumnes a través dels respectius deganats de les facultats en la qual notifica la situació i informa dels símptomes compatibles amb la malalta recomanant als estudiants que els patisques, que acudisquen al seu centre de salut per a confirmar el diagnòstic, notificar com a Malaltia de Declaració Obligatòria i procedir a la revisió vacunal dels contactes familiars. Els casos confirmats deuen permanéixer ara en aïllament respiratori durant nou dies després de l'aparició dels símptomes

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Detingut un home per apallissar i amenaçar de mort amb un vidre la seua nóvia a Castelló" "Nou rescat d'un boletaire perdut a Castelló"