Detingut per col·lapsar amb incessants telefonades el 091 d'Elx

Més de 180 crides durant un torn de treball i prop de 600 a la setmana. Les crides eren injustificades segons els agents.

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat alacantina d'Elx a un home de 54 anys d'edat acusat d'un delicte de danys en col·lapsar mitjançant incessants crides la Sala Operativa del 091 de la Policia Nacional a la província d'Alacant.

La Sala Operativa del 091 és l'òrgan de coordinació operativa per excel·lència, en el cas d'Alacant es troba en la Comissaria Provincial i des d'allí rep i dona resposta immediata a les sol·licituds d'ajuda i demandes d'informació dels ciutadans de tota la província d'Alacant en demarcació de la Policia Nacional. També coordina i distribueix a les dotacions policials per a optimitzar els temps de resposta.

L'arrestat havia realitzat quasi 600 anomenades al 091 des de diferents nombres de telèfons mòbils en menys de set dies, de manera contínua i intencionada, resultant totes elles injustificades, ja que ni li ocorre res ni requereix cap servei. Tan incessants van arribar a ser aquestes telefonades durant curts períodes de temps que el sospitós va col·lapsar l'aplicació informàtica, impedint atendre les trucades entrants de vertadera urgència.

Agents del Grup I d'Investigació de la Policia Judicial de la Comissaria d'Elx, després de l'informe elaborat pels responsables de la Sala del 091 i una vegada identificat plenament a l'autor dels fets van establir un dispositiu policial en llaures donar amb aquest. Aconseguint finalment ser localitzat per una patrulla de Seguretat Ciutadana sent detingut i traslladat a dependències policials, on els investigadors li van imputar un delicte de danys per col·lapsar de manera intencionada el Servei del 091 d'Alacant.

Al detingut a més li constava una reclamació judicial emanada d'un Jutjat penal d'Alacant perquè entrarà a la presó per un delicte de lesions. L'arrestat, de nacionalitat espanyola i amb més d'una trentena d'antecedents policials, va ser posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Elx.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els Mossos investiguen una explosió en un hotel de Barcelona" "Un home agredeix la seua parella i condueix en direcció prohibida a València"