Detingut un agent d'assegurances per estafar més de 20 clients en Alfafar

Cobrava els imports en mà o en un compte d'una societat instrumental que ell controlava i que mai arribaven a l'asseguradora
Un home ha estafat a més de 20 clients  | ACN

La Guàrdia Civil ha detingut este dilluns 10 de febrer a un home, de 47 d'anys, a qui se li atribuïxen 22 delictes d'usurpació d'identitat, 12 delictes d'estafa, 22 delictes de falsedat documental i 3 delictes d'apropiació indeguda en Alfafar, en l'Horta (València).

Les investigacions es van iniciar en setembre de 2019, quan un dels perjudicats va avisar a la Guàrdia Civil d'Alfafar de què el seu corredor d'assegurances hauria donat d'alta assegurances al seu nom de cotxes que no eren seus,  que no tenia en vigor les pòlisses que havia pagat i no li retornava dos vehicles que suposadament li havia portat a un taller “concertat”. 

El detingut donava d'alta pòlisses als seus clients cobrant-los les primes. Els imports que cobrava en mà o en un compte d'una societat instrumental que ell controlava, mai arribaven a l'asseguradora, pel que eren cancel·lades sense tindre cap efecte. 

Les estafes superen els 12.000 euros

S'han obtingut indicis que, a demés de per a l'asseguradora amb qui tenia contracte en exclusiva, també hauria contractat pòlisses amb altres dos companyies i, només en l'any 2019, s'ha certificat que les estafes superaven els 12.000 euros.

Alguns dels clients s'han vist implicats en fins a 15 pòlisses diferents sense saber-ho. El corredor usava dades d'uns clients en les pòlisses d'uns altres sense el seu coneixement ni autorització, aportant dades falses a l'asseguradora amb la finalitat d'alterar l'avaluació de risc i obtindre unes primes reduïdes que no es corresponien amb el risc real.

El detingut, a demés, s'ha apropiat indegudament de 3 cotxes de clients als qui els deia que serien reparats en tallers prèviament concertats i els que no han sigut retornats mai, dos d'ells de gamma alta. Després de la seua detenció va ser posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció núm. 12 de València.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"90 evacuats per un incendi en un ambulatori en Gandia" "Mor Ragnar, el mastí abandonat en Elx amb un greu estat de desnutrició"