Detingut a Benidorm el cap d'una banda dedicada al robatori i extorsió buscat per Gran Bretanya

La dificultat de la investigació radicava tant en la professionalitat criminal del detingut com en l'hermetisme de les seues víctimes
Detingut a Benidorm el cap d'una banda dedicada al robatori i extorsió buscat per Gran Bretanya | Policia Nacional

 

Agents de la Policia Nacional han detingut a Benidorm a un fugitiu buscat per les autoritats britàniques. JC, de 43 anys d'edat i nacionalitat irlandesa, tenia en vigor una Ordre Europea de Detenció i Lliurament per robatori amb violència i pertinença a organització criminal. L'operació ha sigut possible gràcies al constant intercanvi d'informació entre la Policia Nacional i l'Agència Nacional del Crim (NCA) britànica.

  

El dispositiu que va culminar amb la detenció del fugitiu va tindre el seu origen en les investigacions i el constant intercanvi d'informació entre la Policia Nacional i la Policia britànica. L'arrestat és el líder d'un grup criminal radicat a Gran Bretanya dedicat al robatori, extorsió i amenaces sobre ciutadans —principalment de països orientals— i les seues famílies per a obtindre certes quantitats de diners de forma ràpida. 

Els investigadors britànics detectaren que estava a Espanya uns dies

  

La dificultat de la investigació radicava tant en la professionalitat criminal del detingut com en l'hermetisme de les seues víctimes. A més, el detingut i el seu grup organitzat no disposaven de residència fixa, la qual cosa entorpia la seua localització. Per aquests fets, el reclamat havia sigut inclòs en la llista de persones més buscades publicada per 'Crimestoppers'.   

  

Finalment, els investigadors britànics van esbrinar que el fugitiu es trobava passant uns dies a Espanya acompanyat de la seua família pròxima. És per això que la NCA britànica va comunicar aquests fets al Grup de Localització de Fugitius Internacionals de la Policia Nacional.

Un operatiu per a detindre'l a Benidorm

  

Amb aquesta informació en poder de la Policia Nacional, el Grup de Fugitius Internacionals, en col·laboració amb el Grup d'Homicidis de la UDEV de la província d'Alacant, van dur a terme els esbrinaments precisos que van determinar el lloc on es trobava el fugitiu en aquesta província, després de la qual cosa es va establir un operatiu que va desembocar en la seua detenció en el municipi de Benidorm.

    

L'arrestat va ser posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció en funcions de Guàrdia.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Llum verda per ampliar i millorar el bypass a València" "Coneix quina és l'esperança de vida a la Comunitat Valenciana"