Detingut en Castell贸 per estafar a 24 persones amb anuncis falsos de lloguer de pisos per internet

El detingut conseguia dur a terme l'estafa pressionant a les v铆ctimes amb l'excusa de qu猫 es tractava d'una casa amb molta demanda en tindre un preu de lloguer m茅s baix del normal
Ha obtingut un bot铆 de 12.651 euros | Unsplash

La Policia Nacional ha detingut en Castell贸 a un home com a presumpte autor dels delictes d'estafa i usurpaci贸 d'identitat. El detingut, suposadament, publicava un gran n煤mero d'anuncis fraudulents en diferents plataformes d'Internet per a llogar cases en tot el territori nacional.

A dem茅s, segons han explicat fonts policials, el sospit贸s aportava documentaci贸 d'altres v铆ctimes anteriors i molts n煤meros de comptes bancaris al seu nom i altres a nom d'altres perjudicats, conseguint aix铆 multitud de transfer猫ncies en concepte de reserva de les vivendes per un muntant total de 12.651 euros.

Es tracta d'un engany ben estructurat. El primer objectiu de l'autor 茅s conseguir la confian莽a de les seues v铆ctimes potencials mitjan莽ant l'aportaci贸 de documents d'identitat d'altres persones pr猫viament estafades, desenvolupant un acurat 'modus operandi' fins a conseguir obtindre els diners.

Bloquejava a les v铆ctimes del seu m貌bil

Primer, despr茅s dels anuncis en les diferents p脿gines web, la v铆ctima es posava en contacte amb l'autor mitjan莽ant servicis de missatgeria instant脿nia. En contestar, l'estafador s'identificava com l'arrendador de les cases i informava que tenia diferents possibles clients, no deixant pensar molt a les v铆ctimes, amb la finalitat que feren r脿pidament la transfer猫ncia banc脿ria en concepte de reserva o fian莽a del pis anunciat, facilitant diferents n煤meros de comptes bancaris per a eixe fi.

Posteriorment, el presumpte delinq眉ent quedava amb els estafats per a vore la casa i entregar les claus. Una volta que les v铆ctimes es presentaven en el punt de trobada, no apareixia l'arrendador. En eixe moment, les v铆ctimes es donaven compte de l'engany i eren bloquejades telef貌nicament per l'autor.

Per a donar major versemblan莽a i conseguir que la v铆ctima transferir脿 els diners, aportava la imatge del suport del DNI del sup貌sit arrendatari per a fer el contracte, document que tenia en el seu poder per tractar-se de v铆ctimes anteriors.

24 persones estafades i 9 usurpacions d'identitat

Pel que pareix, l'home enganyava a les seues v铆ctimes amb detalls i dades per a donar major pes a la conversa, per貌 la motivaci贸 amb la que en la majoria de les ocasions conseguia consumar l'estafa era pressionar als clients amb l'excusa de qu猫 es tractava d'una casa amb molta demanda en tindre un preu de lloguer m茅s baix del normal.

L'home deia a la gent que havien de prendre la decisi贸 urgentment i efectuar la transfer猫ncia de reserva del pis per a no perdre l'ocasi贸. Durant l'operaci贸, els agents han tingut coneixement de 25 den煤ncies en tot el territori nacional, 24 v铆ctimes d'estafa, 9 usurpacions d'identitat i un muntant final de 12.651 euros.

L'arrestat ha sigut posat a la disposici贸 de l'autoritat judicial. El detingut compta amb antecedents policials per fets similars.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Ferit mentres practicava parkour en Torrent" "Ferits en caure per un terrapl猫 en Alcossebre"