Detingut per furtar i estafar a persones vulnerables en fins a cinc ocasions en Alacant

Dos eren ancianes octogenàries, una d'elles afectada d'Alzheimer
Registres de les càmeres de seguretat | Europa Press

La Policia Nacional ha detingut en Alacant a un xic de 25 anys acusat de robar, estafar i furtar, fins a cinc ocasions, tel√®fons m√≤bils, targetes de cr√®dit i diners en met√†l¬∑lic a persones vulnerables, entre elles, dos ancianes octogen√†ries, una d'elles afectada d'alzheimer.

El presumpte autor es guanyava la confian√ßa d'ancians amb malalties neurol√≤giques, turistes i persones amb personalitat confiada i f√†cilment influenciables per a cometre els delictes. En les intervencions, els agents han recuperat quatre targetes de cr√®dit, dos tel√®fons m√≤bils i 1.530 euros en met√†l¬∑lic, segons ha informat un comunicat.

Per a cometre els robatoris, el xic no dubtava en introduir-se en les cases o els cotxes de les seues v√≠ctimes, despr√©s de guanyar-se la seua confian√ßa, arribant fins i tot a rec√≥rrer a la viol√®ncia o intimidaci√≥ per a obtindre el seu objectiu, segons la Policia. En un dels casos, va conseguir conv√©ncer a una dona amb alzheimer per a que fera dos retirades de diners en un caixer.

La investigaci√≥ es va iniciar pel Grup Operatiu de Policia Judicial de la Comissaria Alacant Centre, el passat 23 de desembre, per un robatori amb viol√®ncia a una persona octogen√†ria.


L'home suposadament va abordar a la seua v√≠ctima prop d'una esgl√©sia del centre, quan estava carregant el seu cotxe. Este desconegut va aprofitar l'ocasi√≥ per a oferir-li ajuda i guanyar-se la seua confian√ßa per a, seguidament, demanar-li que li portara a un lloc pr√≤xim. Una volta dins del cotxe, va simular tindre una arma alhora que li demanava la cartera. En negar-se la v√≠ctima, li la va llevar violentament.

Cinc víctimes en total

L'encausat va ser localitzat per una patrulla abans de qu√® la v√≠ctima interposara la den√ļncia corresponent. Els efectius van interceptar al xic amb documentaci√≥ de diferents persones, targetes de cr√®dit, dos tel√®fons m√≤bils dels que no podia demostrar la seua proced√®ncia i un sobre amb 1.530 euros.

Davant les preguntes dels agents sobre el motiu de portar estos objectes, el presumpte autor no va poder aportar cap justificaci√≥, per aix√≤ van procedir a intervindre'ls i posar-los a la disposici√≥ del Grup Operatiu de Policia Judicial de la Comissaria Alacant Centre perqu√® investigaren la seua proced√®ncia.

Gr√†cies a la primera den√ļncia i als objectes intervinguts, el grup d'investigaci√≥ va poder localitzar a cinc v√≠ctimes que havien patit delictes contra el patrimoni. Entre elles, es trobaven altres dos dones octogen√†ries, una d'elles amb la malaltia d'alzheimer i una altra recentment morta.

La va convéncer per a entrar a sa casa

Respecte a l'anciana amb alzheimer, presumptament va conseguir convéncer-la per a accedir a sa casa en diferents ocasions, fet que va ser gravat per les càmeres de seguretat de l'immoble, i posteriorment la va obligar acompanyant-la al banc a fer dos retirades en efectiu de mil euros cadascuna d'elles.

Sobre la resta de v√≠ctimes, l'home suposadament els va furtar les seues carteres i posteriorment va fer c√†rrecs i compres amb les seues targetes de cr√®dit. Finalment, els efectius policials van esclarir que el xic era autor dels fets delictius gr√†cies als enregistraments de seguretat de diferents establiments a on havia fet les estafes i robatoris.

El detingut ha sigut posat a la disposici√≥ del Jutjat d'Instrucci√≥ de la ciutat d'Alacant, que ha decretat el seu ingr√©s en la pres√≥ provisional.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Tres funcionaris de la presó de Picassent positius en coronavirus" "Apunyala a la seua parella per no deixar-la dormir en Dénia"