EN DIRECTE

📸⛈ FOTOS I VÍDEOS TEMPORAL CV: Seguix les últimes hores de la borrasca 'Glòria' minut a minut

URGENT

⚫ ⛈ 4a víctima mortal pel temporal, en Alcoi

Detingut un home per explotar a persones necessitades durant tot el dia en camps agrícoles de los Montesinos

Les víctimes treballaven des de l'eixida del sol fins a la seua posada, sense contracte laboral, ni alta en la Seguretat Social
Les persones treballaven en camps des de l'eixida del sol fins a la nit | Redacció

 

Agents de la Policia Nacional han detingut recentment en Los Montesinos, en la comarca del Baix Segura d'Alacant, a un home de 58 anys que presumptament explotava laboralment a persones en situació de precarietat econòmica, a les que feia treballar, des de l'eixida del sol fins a la nit, sense contracte laboral en camps agrícoles.

 

A més, en la mateixa operació, els efectius han detingut a tres persones per suposats delictes d'usurpació d'identitat i infracció a la llei d'estrangeria

 

Els agents del Grup 3 de la Unitat Contra de Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsedats Documentals (UCRIF) de la Comissaria Provincial d'Alacant van centrar la seua investigació en l'activitat del principal detingut, un home de 58 anys, que pel que pareix es dedicava a l'explotació laboral de persones en situació de precarietat econòmica en camps agrícoles de la comarca de la Vega Baixa.

 

La seua principal activitat era la de reclutar a les possibles víctimes, a les que traslladava en furgonetes de la seua propietat als diversos camps agrícoles, on estos realitzaven l'activitat laboral des de l'eixida del sol fins a la seua posada, sense cap tipo de contracte laboral, ni alta en la Seguretat Social i assegurança mèdica.

 

Els policies van establir dispositius de vigilància i van descobrir un punt de reunió en Oriola on, de matinada, l'ara detingut presumptament reunia la totalitat dels treballadors que eren necessaris per a treballar eixe dia. Posteriorment, en diferents furgonetes eren distribuïts en els camps en els que havien de realitzar l'activitat laboral.

 

Moment de la detenció | Policia Nacional

 

Adoptava grans mesures de seguretat

L'individu, pel que pareix, adoptava grans mesures de seguretat en els trasllats i no realitzava esta activitat cada dia, sinó de forma aleatòria. Els agents de la Comissaria d'Alacant van establir un dispositiu especial entorn de l'investigat i el van detindre quan traslladava a més de 15 persones suposadament a un camp agrícola situat en la localitat de los Montesinos.

 

Cap de les víctimes estava en possessió de contracte laboral ni estaven donats d'alta en la Seguretat Social i set d'estes persones es trobaven en situació irregular.

 

En total, s'ha detingut a quatre persones, que han sigut posades a la disposició del Jutjat d'Instrucció número 3 d'Oriola que entén de la causa. Dels quatre, un està acusat d'un delicte contra els treballadors i els altres tres pels delictes d'usurpació d'identitat i infracció a la llei d'estrangeria, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!