Detingut en la Marina Alta un ex diputat de la Duma Estatal russa buscat per la Interpol

El polític està acusat d'un delicte de malversació de fons públics
L'ex diputat de la Duma Estatal russa ha sigut localitzat en una xicoteta localitat de la Marina Alta (Alacant) | Guàrdia Civil

 

La Guàrdia Civil, en el marc de l'operació 'COMPARSA', ha detingut a un ex diputat de la Duma Estatal russa, que tenia una Ordre Internacional de Detenció (OID) emesa per les autoritats russes a través d'Interpol en estar acusat d'un delicte de malversació de fons públics destinats a un concurs públic d'un projecte que mai va arribar a acabar-se. 

 

Es tracta d'un ex diputat de la Duma Estatal, que també havia ocupat el càrrec de viceprimer ministre d'una important regió russa, ciutat natal d'un antic dirigent de la Unió Soviètica (URSS).

 

Crim organitzat rus

Després de què les autoritats russes emeteren una Ordre Internacional de Detenció i Extradició a través d'Interpol, la Guàrdia Civil va iniciar una investigació, durant el primer trimestre de l'any, per a donar amb la identitat d'esta persona. Fruit d'això, els agents el van situar en una xicoteta població de la Marina Alta (Alacant).

 

Durant la investigació, a causa de la situació d'emergència de salut pública provocada per la COVID-19, cal destacar la dificultat que van tindre els agents, ja que s'han fet desplegaments especials que han dificultat enormement les mesures adoptades.

 

Després de la seua detenció, es va posar a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció en funcions de guàrdia de l'Audiència Nacional.

 

La Costa Blanca, una de les destinacions favorites per a les organitzacions criminals

La zona del mediterrani continua sent una de les destinacions favorites per a organitzacions criminals amb alt poder adquisitiu i també per a persones amb causes pendents en els seus respectius països d'origen. 

 

El clima i la qualitat de vida són un atractiu que pocs països poden oferir, juntament amb les característiques que proporcionen determinades zones geogràfiques aïllades, d''alt standing' i amb un percentatge elevat d'estrangers, que suposen l'escenari ideal per a continuar les seues vides mantenint un 'perfil baix i evitant ser detectats.

 

En este cas, l'ara detingut havia seleccionat un xicotet i discret municipi de la costa alacantina a on tractava de passar desapercebut disfrutant d'un nivell de vida elevat, fent inversions immobiliàries.

 

Les operacions dels últims anys en l'àmbit del crim organitzat rus juntament amb l'ampli desplegament territorial amb el que compta la Guàrdia Civil, permeten detectar la presència d'estos delinqüents.

 

El Grup d'Informació de la Comandància d'Alacant i la Prefectura d'Informació de la Guàrdia Civil han sigut els encarregats de la investigació, de manera coordinada amb l'Equip de fugitius de la justícia de la UCO de la Guàrdia Civil.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!