Detinguts dos hòmens pel crim d'una dona en la Granja de Rocamora

En un principi hi havia molt pocs indicis
S'ha alçat el secret de sumari una volta s'ha fet la reconstrucció dels fets | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut a dos hòmens, nacionals dels Països Baixos (49) i Espanya (33), com a presumptes autors d'un delicte d'homicidirobatori amb violència, produït fa vora mig any en la Granja de Rocamora, en la comarca del Baix Segura (Alacant), en el que la víctima va ser una dona britànica de 70 anys.

Segons informa la Guàrdia Civil en un comunicat, va ser l'amiga de la víctima qui va donar l'avís, després de descobrir el seu cadàver en terra amb aparents signes de violència. En l'escena del crim no hi havia res, ni un xicotet indici que poguera ajudar als agents a aclarir el delicte. L'única cosa segura era que ella va obrir la porta de manera voluntària, perquè l'accés no havia sigut forçat. 

Una investigació amb escasses evidències

Després de mesos d'anàlisis de les escasses evidències trobades en l'entorn, va haver-hi una línia d'investigació que va cobrar força: havia de ser un conegut de la víctima. A pesar d'això, el mòbil no es va poder establir fins que es van produir les detencions, les dos en la localitat de Crevillent, en el Baix Vinalopó (Alacant). La primera, el dia 9 de gener de 2020, en la que es va detindre a un home dels Països Baixos, de 49 anys; i la segona, el 16 de gener, d'un espanyol de 33 anys.

Segons les investigacions, els dos detinguts van acudir aquell dia fins al domicili de la víctima amb la clara intenció de robar-li. Un d'ells, amic íntim de la morta, sabia que ella li obriria la porta sense posar-li cap impediment. Com sabien que la víctima guardava diners en efectiu en sa casa, anaren directes a furtar-li la quantitat de 600 euros. En la fugida, per a apartar-la del seu camí, un d'ells li va pegar un colp mortal en el pit, que va posar fi a la seua vida. 

Després de les declaracions dels dos detinguts en dependències oficials, van confessar la seua participació en la mort de la britànica, ratificant en seu judicial el declarat davant els agents.

Les diligències han sigut secretes durant tot el temps que ha durat la investigació, fins a este mes de juliol de 2020, en el que finalment s'ha fet la reconstrucció dels fets. 

Els dos van ser detinguts pels presumptes delictes d'homicidi i robatori amb violència i van ingressar en la presó després de ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció número 3 d'Orihuela (Alacant), que instruïx la causa.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Dispositiu en Alacant: Botellons, festes i més d'un centenar de denúncies" "La nova pista del crim de l'exconsursant de 'MyHyV', Dani Menjíbar, en Torrent"