INVITACI√ď:

Unix-te al nou grup oficial de Facebook de ValenciaDiari, info al minut del Coronavirus. Clica ací, T'ESPEREM!

Detinguts per estafar amb el lloguer de cases turístiques en Benidorm

Puedes leer esta noticia tambi√©n en castellano pinchando en el bot√≥n 'Leer en espa√Īol'
Estades m√©s de 100 persones en lloguers de cases tur√≠stiques de Benidorm | EFE

 

Agents de la Policia Nacional han detingut en Benidorm, en la Marina Baixa (Alacant), a cinc persones per, presumptament, estafar a turistes amb el lloguer de cases. Als detinguts, d'entre 22 i 62 anys, se'ls atribu√Įx ser membres d'una organitzaci√≥ dedicada a estafar i a usurpar la identitat de les seues v√≠ctimes.

 

La investigaci√≥ l'ha portat a terme el Grup IV de les Brigades de Policia Judicial de Benidorm en col¬∑laboraci√≥ amb el Grup de Delictes Tecnol√≤gics de la Direcci√≥ Superior d'Arag√≥, ha informat la Comissaria provincial este dilluns 24 de febrer.

 

Els detinguts publicaven anuncis de lloguer de pisos turístics en diferents webs d'Internet, identificant-se amb DNI, d'altres perjudicats de la mateixa estafa, per a donar d'eixa manera major credibilitat i seguretat subjectiva a les seues víctimes.

 

Els turistes arribaven i no tenien cap casa

Despr√©s d'arribar a l'acord per al lloguer del pis vacacional, facilitaven a les v√≠ctimes nombres de comptes bancaris per a realitzar l'ingr√©s dels diners acordats per al lloguer. Estos comptes pertanyien a una entitat de diners electr√≤nics que emetia targetes prepagament de moneder electr√≤nic, que eren contractades pels membres de l'organitzaci√≥ amb els DNI de les mateixes v√≠ctimes que havien patit l'estafa.

 

A dem√©s, sol¬∑licitaven la modificaci√≥ de la casa per a que foren enviades a Benidorm, resultant ser adreces fict√≠cies. Per a conseguir estes targetes que eren recarregades amb els diners estafats a les v√≠ctimes, utilitzaven a terceres persones i una volta en el seu poder retiraven els diners en caixers autom√†tics.

 

Les v√≠ctimes es donaven compte que havien sigut estafades quan una volta en la ciutat no podien contactar amb la persona que els havia llogat la casa i no podien comunicar-se amb ella. Dos dels detinguts, els presumptes encarregats de recollir les targetes electr√≤niques, van ser posats en llibertat despr√©s de prestar declaraci√≥.

 

Altres tres detinguts, d'origen romanés i presumptes capitostos de l'organització, van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia. La investigació continua oberta, havent-se localitzat fins al moment més d'un centenar de víctimes per estafa, així com uns vint afectats per usurpació d'identitat.

 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram