La DGT prepara 30 'mini radars' per a controlar les carreteres espanyoles en Setmana Santa

Els nous dispositius s'utilitzaran, per primera vegada, en el territori nacional
Els 'mini radars' Velolaser que funcionaran  en Semana Santa | DGT

La Direcció general de trànsit (DGT) ha incorporat els ‘mini radars’ per a reforçar els seus recursos. Els dispositius, desenvolupats per Velolaser, arribaran en Setmana Santa, per a garantir la seguretat en les carreteres. Durant la ‘Operació eixida’, els conductors hauran d'extremar les precaucions, per la presència d'aquests dispositius.

La decisió no sembla, ni molt menys, fortuïta. Este període vacacional és considerat un dels més tràgics en les carreteres espanyoles, doncs els nombrosos desplaçaments localitzats en estes dates la converteixen en un punt negre en els calendaris anuals.

  

  

proves pertinents per a demostrar la seua funcionalitat

Els 30 Velolaser en Setmana Santa

La Direcció general de trànsit va comunicar l'adquisició de 60 radars Velolaser, dels quals 30 començaran a ser usats en Setmana Santa. El 50% restant dels dispositius s'instal·laran a partir del mes d'abril, havent d'estar tots en ús en el mes de maig.

Les carreteres espanyoles, vigilades de prop en Semana Santa | València Diari 

Els agents de seguretat vial sumaran així els dispositius, als més de mil radars estàndards que estan actualment instal·lats en totes les carreteres espanyoles. De la mateixa manera, el radar aeri Pegasus també durà a terme les seues funcions, per a assegurar el benestar vial dels conductors.Amb la decisió, la DGT confia disminuir les xifres de sinistralitat assolides en anys anteriors. La Setmana Santa de 2017 es va convertir en el període on va haver el  menor índex d'accidents en els últims quatre anys, situant la xifra en 29 morts en les carreteres. S'espera seguir reduint el registre.

Les característiques dels Velolaser

Els radars Velolaser obtinguts per la Direcció general de trànsit es caracteritzen per la seua xicoteta grandària. Els seus 50 centímetres d'altura els fan pràcticament invisible, podent-se instal·lar en els laterals de les vies, així com en qualsevol vehicle de la Guàrdia Civil de Tràfic.


A més, no necessiten de cablejat per a funcionar correctament. Disposen d'una bateria de fins a cinc hores de durada. També poden ser gestionats mitjançant dispositius mòbils, disposant de connexió WiFi o 3G/4G, lliurant les imatges captades a temps real.

Els radars Velolaser podran ser gestionats des de dispositius mòbils | DGT

 

Finalment, altres característica dels radars Velolaser és que tenen la capacitat per a actuar en dos carrils, independentment de la seua circulació. Capten velocitats de fins a 250 km/h, visualitzant distàncies d'entre 15 i 50 metres, sent també efectius durant els períodes nocturns.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"URGENT: Accident amb ferits a la V-31" "MOLT FORT: Es fa passar per metge a Espanya i s'aprofita brutalment dels seus pacients"