La dona morta després de menjar al Riff va morir per aspirar el seu propi vòmit

Imatge de l'interior del Restaurant Riff de València | Wikipedia

 

La dona de 46 anys que va morir el passat 16 de febrer després de menjar al restaurant Riff de València i patir una presumpta intoxicació que li va generar una gastroenteritis va morir degut a una broncoaspiració, el que significa morir per aspirar el seu propi vòmit. 

El primer informe provisional de l'autòpsia revela que la mort de la dona és una asfíxia per broncoaspiració, que consisteix en l'aspiració accidental de líquids o aliments per les vies respiratòries degut als continus vòmits el menjar queda acumulat a la boca i obstrueix les vies respiratòries. 

 

María Jesús, la dona que va morir després de celebrar un aniversari al Riff

María Jesús F., natural de Benavides de Óbrigo, a la província de Lleó, moria el passat diumenge després de resultar intoxicada mentre dinava dissabte al restaurant Riff de València.

 

El passat  dimecres, aquesta localitat de Castella i Lleó acollia el soterrament de la dona, que feia més d'una dècada que vivia a València junt amb la seua família. El seu marit també era natural d'aquest municipi, que continua commocionat pels fets.

 

María Jesús, de 46 anys, va visitar el dissabte passat el restaurant Riff de València per dur a terme una celebració, l'aniversari del seu marit. L'establiment, regentat pel xef Bernd H. Knöller, els va servir un menú degustació, que porta per nom "Riff", i que comptava amb una sèrie de plats i arrossos, dins els quals s'incorporaven diferents tipus de bolets. El menú, que ascendia a 130 euros si s'afegia el vi, va ser degustat tant per María Jesús, el seu marit i el seu fill, de 12 anys, com per part d'altres comensals del local aquell dissabte.

 

Després de l'agradable cita gastronòmica, van començar les complicacions. Maria Jesús i la seua família van començar a patir intensos símptomes d'intoxicació, amb vòmits i diarrees, des de la nit d'eixe mateix dia. El resultat va ser la mort de la dona, la matinada de diumenge. De moment queda en l'aire si la mort va ser per la mateixa intoxicació, o derivada del fet d'asfixiar-se en aspirar partícules del vòmit. Fins i tot, podria haver tingut alguna patologia prèvia, agreujada per la intoxicació.

 

 

 

 

 

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!