Una dona simula dos robatoris en sa casa per a estafar a l'assegurança en Calp

La detinguda va reconéixer que les denúncies que havia presentat eren falses i que ho havia fet perquè «anava malament de pasta i no tenia treball»
Volia estafar l'assegurança | Pixabay

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut a una dona en la localitat de Calp, en la comarca de la Marina Alta (Alacant), com a presumpta autora de dos delictes de simulació de delicte i altres dos delictes d'estafa, en fingir robatoris amb força en sa casa i estafar, posteriorment, a la companyia d'assegurances. 

La investigació es va iniciar a causa de la denúncia presentada per una veïna de Calp en la que  manifestava que havia vist com tres hòmens encaputxats havien entrat en sa casa i li havien furtat més de 1.000 euros, pitxers de gran valor i gran quantitat de joies

Després de la denúncia, agents de l'Àrea d'Investigació de Calp van iniciar actuacions a fi d'esclarir els fets. El relat de la denunciant generava dubtes sobre la credibilitat de la denúncia, per les incongruències i contradiccions que mostrava en tot moment en el relat dels fets succeïts.

Va admetre que les denuncies eren falses

A demés, la inspecció ocular que van fer els agents en la casa va determinar que no hi havia indicis que allí s'haguera produït un robatori amb força. Davant d'esta vicissitud es va procedir a investigar a la denunciant, descobrint-se que el mes de novembre del passat any, havia presentat una altra denúncia per un robatori amb força coincidint que s'havia produït en el mateix lloc, en sa casa i els objectes declarats com a furtats, diners (3.700 euros), joies i pitxers. Per este succés va obtindre de la companyia asseguradora un total de 3.000 euros, en concepte d'indemnització pel suposat robatori denunciat. 

En este punt, van citar de nou en seu policial a la denunciant que va acudir voluntàriament per a respondre als dubtes dels investigadors. La dona al principi va reiterar els fets succeïts, però en un determinat moment va reconéixer davant dels agents que les denúncies que havia presentat eren falses, admetent que ho havia fet perquè «anava malament de pasta i no tenia treball». 

Per eixos fets, la dona, de 57 anys, va ser detinguda i posada en llibertat després de prendre-li declaració, com a presumpta autora de dos delictes de simulació de delicte i dos delictes d'estafa. Les diligències instruïdes han sigut lliuraments al Jutjat d'Instrucció de Dénia, en la mateixa comarca.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Explosió de gas en una casa d'un edifici de València" "Troben a Álvaro García, el xiquet de 13 anys desaparegut en València"